Jyske aloittaa jääkiekon kakkosdivarin puolustavana mestarina – Joukkueessa runsaasti vaihtuvuutta

0
Arkistokuva: Aleksi Mäkelä

Juha Laine

Jyske alkaa olla jääkiekon kakkosdivisioonan vakiokalustoa. Lähtökohta uuteen kauteen on silti uusi.

Kaikki haluavat aina suistaa voittajan alas valtaistuimelta. Nyt hallitsevan mestarin taakka on Jyskeen hartioilla. Muutokset eivät jää siihen, joukkueessa on vaihtuvuutta normaalia enemmän.

– Kärkipään pelaajia lopetti työn tai opiskelun takia ja muutama vaihtoi seuraa. Onneksi vahvistuksiakin ollaan saamassa, Jyskeen valmentajana jatkava Pasi Saarela ynnäili.

Uutena kasvona ryhmään liittyi Konsta Salin, joka on pelannut samalla sarjatasolla pääkaupunkiseudulla. Paikallisen kiekko-osaamisen helmiin kuuluva Jere Friberg saattaa pukea Jyskeen paidan päälleen, jos vain loukkaantumishuolet hellittävät. Liigatason pitkän kokemuksen omaava hyökkääjä olisi valtava apu nuorelle joukkueelle.

– Jerestä on varmasti apua, vaikka hän ei edes olisi täydessä pelikunnossa, Saarela muistutti.

Yhteistyö Uudenkaupungin kanssa tuo muutaman pelimiehen vahvuuteen tilanteen mukaan. Armeijasta vapautuneet puolustajat Krister Isolauri sekä Patrik Sarin ovat nyt paljon paremmin käytettävissä.

Näillä eväin laitilalaiset aikovat täyttää lähtijöiden jättämät aukot. Maalivahtiosasto pysyy ennallaan ja lisänä tolppien väliin on tulossa Miro Toivonen, joka pelaa myös Jyskeen U22-joukkueessa.

– Meillä on ollut torstaisin yhteistreenit U22-porukan kanssa, kun pelaajia on ollut sen verran vähän. Hieno juttu, että seurassa on tämän ikäisiä pelaajia noin paljon. Raumalta on saatu lisää pelureita siihen ryhmään, koutsi kommentoi.

Varsinaiset harjoituspelit on tietoisesti jätetty väliin, koska Suomen Cupin koitokset ovat tuoneet tarvittavia kovia pelejä ennen kautta. Lisäksi Suomen Cupissa on tullut piristäviä uusia vastuksia, joista ensimmäinen oli Närpiön Kraft. Maalirikkaat ottelut päättyivät molemmat Jyskeen eduksi maalin erolla.

Toisella kierroksella pelattiin pienissä lohkoissa, joissa vastaan asettuivat Järvenpään Haukat ja Viikingit Helsingistä. Saarela on meritoitunut pelimies valmentaja alasarjoissa, mutta kovaa kaliiberia oli myös Viikinkien koutsi. Maailmanmestari Mika Strömberg luotsasi helsinkiläispoppoota.

Haukat kellisti Jyskeen Järvenpäässä, ja omassa kotipelissään Jyske kaatoi Viikingit. Kaikki pelit menivät ristiin, ja lopulta Haukat meni jatkoon maalieron turvin.

Seuraavalla kierroksella olisi tullut jo Mestiksessä pelaava Kiekko-Espoo vastaan. Kokemuksena varmasti hieno, mutta Saarelankin mukaan kyyti olisi voinut olla aika kylmää.

Sarjassa ei suuria muutoksia nähdä. Joukkueita on yhdeksän, kun Lauttakylän Luja luopui sarjapaikasta.

Homma starttaa ensi viikonloppuna. Lauantaina ollaan kotikentällä, ja avauspisteiden esteenä on Luvian Kiekko. Sunnuntaina Jyske lähtee Paimion Hakan vieraaksi.

– Luvia ei ole viime vuosina sopimut meille vastustajaksi, ja helposti lähdetään heidän vauhtiin. Haka taas on ollut ehkä laadukkain joukkue parin kauden aikana. Täyttä pistepottia tietenkin haetaan, Saarela suunnitteli.

Lauantain kotipeli alkaa kello 17.