Jyskeelle kiekkoilijoille kotivoitto – Vieraspeli keskeytyi toisen erän jälkeen

0
Jääkausi on taas vauhdissa. Arkistokuva: Solina Saarikoski

Juha Laine

Jääkiekon kakkosdivarikausi ampaisi liikkeelle viikonloppuna. Jyskeen startti oli komea, vaikka olosuhteiden takia erikoinen. Avauspelistä tuli täysi pistepotti, mutta vierasmatsissa siihen ei ollut mahdollisuutta. Paimiossa peli keskeytyi jään rikkoutumisen takia kahden erän jälkeen, eikä lopulta päässyt enää jatkumaan.

Luvian Kiekko ei ole kuulunut lempivastustajiin, mutta tällä kertaa Jyske hoiti koitoksen kotikentällä tyylikkäästi. Koko viikonlopun tiiviinä pysynyt puolustus ja hyvä maalivahtipeli pitivät vastustajan pois maalipaikoilta. Sarjapisteet jäivät Laitilaan lukemin 4–1.

– Hiukan nihkeä peli, mutta hyvin se silti hoidettiin. Hallittiin matsia ja saatiin paljon enemmän maalipaikkoja, Jyskeen pääkoutsi Pasi Saarela tiivisti.

Ensimmäisessä erässä ei maaleja nähty. Luvia pääsi johtoon, ennen kuin Jasper Raula Teemu Nurmen syötöstä viimeisteli kauden avausmaalin. Pari minuuttia myöhemmin Jani Kiiski maalasi Toni Niemisen syötöstä, ja osuma jäi lopulta voittomaaliksi. Kolmannessa erässä johtoasemaa vahvisti Jyri Aulin Raulan ja Nurmen syötöistä. Seitsemän minuuttia ennen loppua Kiiskin toinen osuma sinetöi loppulukemat. Esityön tekivät Crister Isolauri ja Patrik Sarin.

Sunnuntaina Paimiossa mentiin tasaisesti kaksi erää. Jyske johti ensimmäisen erän jälkeen 0–2 ja hurjemmatkin luvut eivät olisi olleet vääryys.

– Pelattiin pirun hyvää ja vauhdikasta kiekkoa. Olisi voinut hyvin olla viisi maalia tehtynä, Saarela kehui.

Koutsi jakoi kehuja nuoriso-osastolle, joista Tommi Touru viimeisteli kamppailun avausmaalin Niemisen ja Raulan passeista. Toisessa maalissa asialla oli Konsta Kerttula samojen herrojen ahertaessa esityön.

Toisen erän lopulla Kerttula nosti Jyskeen uudelleen 2–3 johtoon Konsta Salinin ja Oskari Laineen napatessa syöttöpinnat. Sitten alkoivat ongelmat.

Jäästä irtosi niin iso pala, että pelaaminen ei yksinkertaisesti enää ollut mahdollista. Suoraa patenttiratkaisua ei löytynyt ja vaihtoehtoja punnittiin pitkään.

– Kotijoukkue voi osoittaa tietyn ajan sisällä uuden pelipaikan, mutta ihan lähellä sellaista ei ollut. Jääkiekkoliiton edustajia yritettiin tavoittaa, mutta kukaan ei vastannut puhelimeen, Saarela ihmetteli.

Lopulta päädyttiin ratkaisuun, jossa viimeinen erä pelattaisiin vasta kahden viikon päästä. Joukkueet kohtaavat silloin uudelleen Paimiossa ja ensin pelattaisiin rästierä pois.

– Säännöt sanovat, että kokoonpanoon ei saa tulla lisäyksiä eli samalla porukalla on pelattava. Toivottavasti tämä vaihtoehto käy myös Jääkiekkoliitolle, Saarela toivoi.

Saarela oli kokonaisuudessaan tyytyväinen viikonlopun antiin. Maalivahdit Dani Salo ja Frans Virtala saivat erityismaininnan kuin myös junioripelurit. Ensi viikonloppuna Jyske kohtaa Luvian, tällä kertaa vieraskentällä.