Kappelimäen apulaisrehtoriksi valittu Juha Into – “Jos valtuusto ei myönnä määrärahaa, valinta raukeaa”

0
Kappelimäen alakoulu saa apulaisrehtorin, kunhan valtuusto vielä myöntää tälle vuodelle 27 000 euron lisämäärärahan. Arkistokuva.

Kappelimäen alakoulun apulaisrehtoriksi on valittu kasvatustieteen maisteri Juha Into. Kappelimäki on Laitilan suurin koulu, eikä siellä ole aiemmin työskennellyt apulaisrehtoria.

Into työskentelee tällä hetkellä Eurassa Hinnerjoen koulun luokanopettajana ja vararehtorina.

– Ihan tarkkaa aloituspäivää ei hänen kanssaan vielä ole sovittu. Toive meillä on, että hän voisi aloittaa Kappelimäen apulaisrehtorina 24.10. eli heti syysloman jälkeen, kertoo Laitilan sivistysjohtaja Susanne Laaksonen.

Laaksonen tosin muistuttaa, että valinta on vielä ehdollinen, sillä apulaisrehtorin palkkaamiseen ei ole tämän vuoden talousarviossa määrärahaa ja valtuusto päättää lisämäärärahan myöntämisestä seuraavassa kokouksessaan 26.9. Lisämäärärahatarve kuluvalle vuodelle on 27 000 euroa.

– Jos tuota määrärahaa ei myönnetä, valinta raukeaa.

Tehtävän täyttämisessä noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa.

“Apulaisrehtorin viran tarpeellisuutta on perusteltu muun muassa Kappelimäen koulun koolla ja alimitoitetuilla resursseilla.”

VIIME KESÄKUUSSA kaupunginhallitus perusti Kappelimäen koulun apulaisrehtorin toistaiseksi voimassa olevan viran ja myönsi viralle myös täyttöluvan sekä esitti valtuustolle, että apulaisrehtorin palkkaamiseen hyväksytään tämän vuoden talousarvioon lisämääräraha.

Apulaisrehtorin viran tarpeellisuutta perusteltiinmuun muassaKappelimäenkoulun koolla, alimitoitetuilla resursseilla sekä sillä, että oppilaitokseen on keskitetty kaikki perusopetuksen alaluokkien erityisen tuen ryhmät.

– Kappelimäen koulu on Laitilan kaupungin suurin kouluyksikkö, jossa oppilaita on tällä hetkellä noin 500 ja opetushenkilöstöä noin 70. Kappelimäen kouluun on keskitetty Laitilan kaupungin perusopetuksen alaluokkien kaikki erityisen tuen ryhmät sekä vaativan erityisen tuen Toimelan yksikkö, pohjusti sivistysjohtaja Susanne Laaksonen kesäkuussa Laitilan Sanomille.

LAAKSONEN kertoi myös, että sivistystoimen vuosien 2022–2025 strategiassa yhtenä osa-alueena on sivistystoimen johtamisjärjestelmien ja johtajuuden kehittäminen.

– Tavoitteena on kehittää esimerkiksi esihenkilöiden johtajuutta, mutta toisaalta myös tunnistaa ja tunnustaa joidenkin yksiköiden mahdollinen aliresurssointi.

APULAISREHTORIN paikkaa tavoitteli kuusi hakijaa, jotka kaikki täyttivät kelpoisuusvaatimukset.

Haastatteluun hakijoista kutsuttiin valitun Juha Innon lisäksi kasvatustieteen maisterit Päivi Huhtanen , Emilia Saarisalo ja Tatu Vahala. Heistä Innon kieltäytymisen varalle valittiin Emilia Saarisalo.