Kolme laitilalaista voimanostajaa SM-mitaleille

0
Sami Vaskelainen (vas.) ja Joni Laiho saivat SM-mitaleja Turusta.

Joni Laiho kahdesti kultaa, Sami Vaskelainen kultaa sekä hopeaa sekä Pekka Anttila hopeaa oli laitilalaisten voimanostajien saalis FPO-liiton penkkipunnerruksen ja maastavedon Suomen mestaruuskisoista Turusta.

Joni Laiho kävi kovan kisan miesten yleisen sarjan alle 90-kiloisten penkkikisan voitosta Ari Kortetjärven kanssa. Joni siirtyi johtoon punnertamalla toisellaan 177,5 kiloa, mutta Kortetjärvi vastasi nostamalla 180 kiloa.

Laiho sisuuntui ja laittoi kolmanteen yritykseensä omat ennätysrautansa 185 kiloa, jotka nousivatkin puhtaasti. Kortetjärvi vastasi samoilla painoilla, mutta Laiho kilon kevyempänä pokkasi mestaruuden. Kolmanneksi tuli Arttu Wahlström 180 kilolla.

Maastavedossa Laiho jäi ilman vastusta, sillä kolme muuta painoluokkaan ilmoittautunutta nostajaa siirrettiin punnituksessa alle 100-kiloisiin. Joni teki lajissa kolme hyväksyttyä suoritusta, joista Suomen mestaruus heltisi tuloksella 265 kiloa, mikä on miehen oma ennätys.

Sami Vaskelainen jatkoi Suomen mestaruuksiensa putkea paraatilajissaan miesten yleisen sarjan alle 75-kiloisten maastavedossa. Mestaruus heltisi tällä kertaa toisen yrityksen tuloksella 270 kiloa, joka oli 45 kiloa enemmän kuin hopeamitalistilla Henri Toukometsällä ja 90 kiloa enemmän kuin pronssimitalistilla Atte Sumenilla.

Kolmannellaan Vaskelainen yritti sarjan uutta Suomen ennätystä 277,5 kiloa, mutta yritys pysähtyi polviin.

Vaskelainen kertoi lähteneensä kisaan epävarmoin mielin, sillä edellisestä kovasta Irlannin kisasta oli vain nelisen viikkoa.

– Päätös lähteä oli oikea, sillä kuntoa riitti vielä sivulajissa penkkipunnerruksessakin hopeaan, hän kertoi.

Penkin voiton punnersi ennakkosuosikki Toukometsä tuloksella 150 kiloa, Sami otti hopeaa 125 kilolla ja pronssia Sumen 117,5 kilolla.

Pekka Anttilalle kisat olivat niin ikään toiset kuukauden sisällä. Hän sijoittui 50–59-vuotiaiden ikämiesten alle 90-kiloisten sarjassa hopealle maastavedossa tuloksella 210 kiloa ja oli penkkipunnerruksessa viides tuloksella 88,5 kiloa.

Elokuussa Anttila otti WPC-liiton SM-kisoissa Vierumäellä pitkän uransa 55. Suomen mestaruuden voittamalla alle 90-kiloisten sarjan liiton uudella Suomen ennätyksellä 213 kiloa. Se on puoli kiloa enemmän kuin Pekan hallussa ollut entinen ennätys.