Kyläkoulujen valmistuskeittiöt säilytettävä

0

Laitilassa suunnitellaan Untamalan ja Soukaisten alakoulutoimipisteiden valmistuskeittiöistä luopumista. Tämä on jatkoa pitkäaikaiselle kylien palvelujen heikentämiselle, jossa tehokkuudella ja säästöillä perustellaan asiaa, josta ei ennenkään ole kyetty osoittamaan säästöjä. Tärkeitä asioita, kuten kuljetuskustannusten jatkuvaa kasvua, ei osata ottaa huomioon. Aivan samoin on ollut kouluverkon supistamisten kohdalla.

Eikä kyse ole oikeastaan säästöistä tai tehokkuudesta, vaan siitä, miten pala kerrallaan heikennetään kaupungin tiettyjen osien toimivuutta ja palvelutarjontaa. Varmasti keskuskeittiön kautta saadaan ravintoarvot täyttävä lounas, mutta se ei vain yksinkertaisesti ole sama asia kuin koulun oman keittäjän valmistama ruoka. Keittiötoiminta kuuluu luontevana osana koulun toimintaan, vaikka onkin eri hallinnonalaa. Tällaisista ammateista ei ole soveliasta säästää silloin, kun tiedetään, mihin kaikkeen muuhun rahaa kaupungissa riittää.

Laitilan puolesta -valtuustoryhmä

Henri Aitakari, Janne Kuusisto, Juha Raittinen, Nina Arokoivu