Lähiruokapäivä Saloniemen tilalla ja Kallionkolossa

0
Saloniemen Juustola osallistuu Lähiruokapäivään. Juustolan tuotteissa käytetään alkuperäisten lehmärotujen maitoa sekä vuohenmaitoa. Arkistokuva: Ari-Matti Ruuska

Mistä ruoka tulee? Mitä lehmät syövät? Haiseeko sika pahalle? Miltä tuntuu hevosen turpa kämmentä vasten? Mitä muuta kuin ruokaa maaseudulla tuotetaan? Millaisia yrityksiä sieltä löytyy? Muun muassa näihin kysymyksiin voit saada vastauksen valtakunnallisen Lähiruokapäivän tapahtumissa ympäri Suomen 10. syyskuuta.

Lähiruokapäivään on ilmoittautunut mukaan jo 214 kohdetta. Laitilasta mukana on Saloniemen tila, jossa asustaa Suomen alkuperäisrotuisia vuohia ja lehmiä. eläimet tuottavat maitoa, joka jatkojalostetaan tilan juustolassa juustoiksi. Tila on auki kello 11.–15.

Pyhärannassa Kallionkolo on auki kello 12–18. Kallionkolossa voi nauttia juureen tehtyä leipää, kahvilatuotteita. Lisäksi myynnissä on pieni valikoima paikallisia käsitöitä. Pihapiirissä on talon kissat ja pupuja. Lasten taidenäyttelyyn saa tehdä lisää teoksia. Saatavilla on paperia ja kyniä tarjolla.

Kaikki tapahtumaan osallistuvat tilat ja yritykset löytyvät osoitteesta lähiruokapäivä.fi

Lähiruokapäivän aikana voi tutustua maaseudun toimijoihin pintaa syvemmältä sekä ostaa tuoreita raaka-aineita tai valmiiksi jalostettuja tuotteita suoraan tekijöiltä itseltään. Moni osallistuva yritys antaa myös kävijöille mahdollisuuden tutustua paikan eläimiin, koneisiin ja pihapiiriin.