Laitilan Puhelin laajentaa jälleen toimintaansa – Vakka-Service osaksi yritystä

0
Erkka Jäsperlä ja Pasi Mäki ovat neuvotelleet yritysjärjestelystä viime keväästä alkaen.

Laitilan Puhelimen kasvu jatkuu. Laitilan Puhelin Osuuskunta ja Vakka-Service Oy ovat tehneet sopimuksen, jonka mukaan Vakka-Servicen liiketoiminta siirtyy osaksi Laitilan Puhelinta lokakuun alusta alkaen. Vakka-Servicen kymmenen työntekijää siirtyvät ns. vanhoina työntekijöinä Laitilan Puhelimen palkkalistoille.

– Vakka-Servicestä tulee siis osa Laitilan Puhelinta. Palvelut jatkuvat kuitenkin Vakka-Servicen nimellä, toimitusjohtaja Pasi Mäki Laitilan Puhelimesta kertoo.

Jatkossa Laitilan Puhelimella on toimipiste Laitilan lisäksi siis myös Uudessakaupungissa.

Yritysjärjestely vahvistaa Laitilan Puhelimen tele-, sähkö- ja automaatioliiketoimintaa. Samalla toiminta laajenee teollisuuden kunnossapitopalveluihin.

Vakka-Service on perustettu vuonna 2010 ja on kasvanut nopeasti kymmenen työntekijän yritykseksi. Nyt yritys on merkittävä toimija talotekniikassa Vakka-Suomessa ja kasvava yhtiö automaatioratkaisuissa koko Suomessa. Yritys tuo tullessaan Laitilan Puhelimeen kymmeniä uusia asiakkaita. Yritysjärjestelyllä ei ole vaikutusta Vakka-Servicen asiakkuuksiin, jotka jatkuvat kuten ennenkin.

Vakka-Servicen hallituksen puheenjohtaja Erkka Jäsperlä kertoo, että yritykselle on jo vähän aikaa haettu mielekästä ratkaisua kasvuun. Laitilan Puhelimen kanssa kaupasta on neuvoteltu keväästä alkaen.

–  Tämä ratkaisu tarkoittaa, että Vakka-Service on jatkossa osa vakavaraista ja perinteikästä yritystä, jolla on selkeä visio ja resurssit laajentaa osaamista, jolla tuottaa lisäarvoa asiakkaille ja tarjota kehitysmahdollisuuksia henkilöstölle, Jäsperlä toteaa.

Laitilan Puhelimelle Vakka-Servicen hankinta merkitsee kasvua sähkö- ja automaatiopuolella. Viime vuoden marraskuussa Laitilan Puhelin ostiSähköpoltin A. Astilan sähköasennusliiketoiminnan, joka nyt toimii markkinointinimellä Vahvavirta.

– Vahvavirta ja Vakka-Service tukevat toistensa toimintaa. Yhdessä niistä tulee todella vahva toimija koko Vakka-Suomeen. Laitilan Puhelin panostaa edelleen paikallisuuteen ja paikallisten palveluiden kehittämiseen Vakka-Suomessa teollisuuden ketteränä kumppanina ja toteuttaa tarvittaessa asiakkaiden mukana projekteja nyt myös valtakunnallisesti, Mäki kuvailee.

Vakka-Servicen myötä yrityksen henkilöstömäärä kasvaa 24:ään.

Mäki tuli Laitilan Puhelimen toimitusjohtajaksi vuonna 2020. Hänen aikanaan yhtiö on etsinyt uutta kasvusuuntaa, kun valokuituverkon rakentaminen tällä alueella alkaa olla jo valmis.