Mitä ny ja räpsäyksiä: Kommenttia hidaskatukokeilusta ja kuvia Suomesta sekä syysluonnosta

0
Pilviä. Kuva: Heikki Malkavaara

Laitilan Sanomien Mitä ny -palstalla julkaistaan lukijoiden kommetteja. Kuviaan lukijat voivat lähettää Räpsäyksi-palstalle. Molempia voi lähettää sähköpostitse toimitus@laitilansanomat.fi tai Whatsapp-viestillä 0504758787.

—–

MITÄ NY?

KOROTETTUJA suojateitä Hesassa on vähän, koska ne häiritsevät julkista liikennettä. Laitilassa liikennettä on vielä vähemmän ja töyssyt ovat hankalia pakettiautolle ja raskaalle liikenteelle. Autoilijat kannattaa ottaa myös huomioon hidaskatukokeilussa.

Aina tarjotaan lääkkeeksi nopeuden laskemista. Muutakin pitäisi kokeilla.

Kun liikkuminen tehdään tarpeeksi vaikeaksi Laitilan keskustassa, niin autoileva väki siirtyy sivuun isoihin kauppoihin. Tästä on ihan tutkittua tietoa olemassa.

Kumma kun ei esitetty kävelykatua Laitilaan. Kannattaa katsoa myös miten Uusikaupunki onnistuu Alisenkadun remontissa. Rakentaminen ei ole paljon kehuja saanut.

Suunnittelijoiden kannattaa huomata, että kivetyksellä rakennetut parkkitaskut ja rakennelmat ovat talvella lumenauraajille ikäviä kohteita. Useasti katukivet ovat suunniteluvirheen takia lumikasan päällä. Ajokortin omistavat myös mukaan hidaskatukokeiluun. Median apulainen

RÄPSÄYS