Pientä pintaremonttia ja piristystä syksyyn – Onnen päivä -kampanjalla ilahdutettiin kahta laitilalaisperhettä

0
Teemu Lehtola Rakennuspalvelu Lehtolasta, Ruska Kerttula Ruskan Reippaasta, Katja Sinisalo Jokainen hetki -yrityksestä, Jonna Elo Pintaremontointi Elosta, Janne Elo EMJ Piperworksista sekä yksityishenkilönä kampanjaan osallistunut Ulla.

Kesällä Laitilan Sanomat uutisoi laitilalaisyrittäjien yhteisponnistuksena syntyneestä Onnen päivä -kampanjasta, johon haettiin mukaan lapsiperhettä. Syyskuun alussa yrittäjistä ja kahdesta yksityishenkilöstä koostunut remonttitiimi on käynyt ilahduttamassa peräti kahta laitilalaista lapsiperhettä.

– Teimme kaiken mahdollisen, mitä vain ehdimme. Maalattiin, tapetoitiin, siivottiin, järjesteltiin ja uusittiin säilytysjärjestelmiä, toinen kampanjan alulle panneista Jokainen hetki -yrityksen Katja Sinisalo kertoo.

Sinisalo vastaa kohteiden siivouksesta ja Pintaremontointi Elon Jonna Elo tehtävistä muutostöistä. Yhdessä kaksikko houkutteli mukaan kymmeniä laitilalaisyrityksiä. Elo kertoo paikallisten rauta- ja sisustuskauppojen lahjoittaneen remontissa käytettäviä tarvikkeita.

– Tämä ei olisi ollut mahdollista, jos emme olisi saaneet tekijöitä ja tavaraa, Sinisalo kiittelee.

– On ollut mielenkiintoinen kokemus, kun on päässyt auttamaan muita, Teemu Lehtola Rakennuspalvelu Lehtolasta kertoo.

Sinisalo ja Elo kertovat, että hakemuksia Onnen päivään tuli kymmenkunta. Lisäksi moni oli kiinnostunut, mutta ei rohjennut jättää hakemusta.

– Ihmisillä oli iso kynnys hakea mukaan.

Onnen päivä -kampanjasta ei alun perinkään suunniteltu kertaluonteista tempausta. Tämä käsitys on vain vahvistunut projektin edetessä.

– Todellakin on tulossa jatkoa. Jouluna tai alkuvuodesta suunnittelimme jonkinlaista avustustempausta, mutta varmaan seuraavaa kohdetta etsimme vasta ensi kesänä, Sinisalo kertoo.

Elo lisää, että vaikka kampanja vaatii muilta yrittäjiltä vain tuotelahjoituksen tai yhden päivän työpanoksen, hänellä ja Sinisalolla on kulunut siihen runsaasti aikaa.

– On ollut ihana nähdä perheiden ilmeet, kun he tulevat kotiin ja näkevät mitä on tehty. Se on ollut kaiken vaivan arvoista, Elo lisää.

Yhden kohteeksi valitun perheen äiti kertoo, että kodin remontti oli jäänyt kesken perheenjäsenen sairastuttua.

– Kaikki aika kului sairauden hoitoon ja vaativaan kuntouttamiseen ja se olikin siinä hetkessä tärkeintä. Listattomuus ja seinien maalattomuus ei haitannut silmää, kun huoli oman perheenjäsenen terveydestä oli suurin.

Äiti oli iloinen tavasta, jolla Onnen päivän yrittäjät saivat kodin viimeisteltyä.

– Nyt ensimmäistä kertaa voin jo hieman ajatella, että mikä maljakko sopisi mihin ja luoda kodista ihan oikeasti viihtyisää. Ei sellaista, jossa selviää, vaan jossa on oikeasti ihana asua.

Remontin aikana perheenjäsenet olivat töissä ja koulussa.

– Emme kaivanneet ”sirkushuveja” vaan ihan oikeasti käytännön apua ja sitä saimme.

Kotiin tehtävien muutostöiden lisäksi perheitä ilahdutettiin myös lukuisilla tuotelahjoilla ja lahjakorteilla.

– Lapset saapuivat iloisina ja yllättyneinä kotiin. Kukin saa nyt toteuttaa lahjakorttien turvin sitä, mikä itseä miellyttää, äiti kertoo.

Toisessa kodissa Onnen päivä toi piristystä rankkoja kokeneelle perheelle. Perheen äiti kertoo, että eniten ilahdutti, kun sai tulla vasta siivottuun kotiin.

– Ja näki, että ne paikat, jotka oli repsottaneet, oli korjattu. Se oli tosi hieno yllätys.

Myös perheen lapset ilahtuivat, koska muutoksia oli tehty myös heidän huoneisiinsa ja heidän toiveitaan oli kuultu.

– Lisäksi saimme lahjakortteja muun muassa hierojalle sekä elokuvalippuja, joista etenkin lapset olivat tosi innoissaan.