Pojat rikkoivat hyvän mielen taideteoksen

0

Laitilan keskustan alueelle pystytetyistä hyvän mielen tervehdyskukkasista yksi Koulutien varrelle asetettu taideluomus koki kovia ala-asteikäisen poikaporukan vandalismin seurauksena tämän viikon tiistaina puolenpäivän aikoihin. Maasta irti vedetyllä kyltillä pojat mäiskivät leikkimielisesti toisiaan niin, että osa kukan terälehdistä irtoili ja lenteli ympäristöönsä.

Yllätin pojat itse teossa pyöräillessäni ohitse ja jäin ojentamaan näitä ajattelemattomia typeryksiä. Läsnäolollani ei tosin tuntunut olevan vaikutusta tähän hauskanpitoon. Pyysin poikia pystyttämään rikkoutuneen kukan uudelleen, mutta kumoonhan se jäi maahan lojumaan.

Onhan se merkillistä, ettei osata kunnioittaa toisten paljon vaivaa ja vähtiä vaatineita taiteellisia tekeleitä. Vanhemmat ja koulun opettajat voisivatkin ottaa taas kerran puheeksi, kuinka toisten omaisuutta kuuluu kunnioittaa! Vaikka kuuroille korvillehan se arvatenkin menee.

Tyhmyys tiivistyy porukassa