Pyhärannan kunnanvirasto siirtynee Saint Gobainilta vuokrattaviin tiloihin

0
Kuva: Hanna Hyttinen

Pyhärannan kunnanviraston työntekijät ovat olleet elokuun lopusta alkaen etätöissä, koska kunnanviraston sisäilma on todettu terveydelle haitalliseksi. Kunnanhallitus päätti tiistaina, että virasto siirtyy lähitulevaisuudessa Ihodessa sijaitseviin Saint Gobainin tiloihin vuokralle.

Vs. kunnanjohtaja Merja Koski kertoo esittäneensä kunnanhallitukselle Saint Gobainin toimistotiloja, koska niihin mahtuvat kaikki viraston työntekijät, ja lisäksi tiloissa on edullinen vuokra. Kunnanhallitus teki periaatepäätöksen tilojen vuokraamisesta. Vuokran tarkka suuruus ja muut sopimukseen liittyvät yksityiskohdat tarkentuvat vielä yrityksen ja kunnan välisissä neuvotteluissa.

– Muutosta ei ole vielä ehditty keskustella, mutta tavoitteena on muuttaa mahdollisimman pian, Koski kertoo.

Kunnanviraston väistötiloiksi on kartoitettu lukuisia olemassa olevia kiinteistöjä sekä harkittu siirreltävien väistötilojen sijoittamista Rohdaisiin. Väistötiloihin siirtymistä on alettu kunnanhallituksen päätöksellä valmistella jo viime vuoden marraskuussa, kun talvella 2021 tehty rakennetutkimus osoitti tiloissa olevan sisäilmaongelmia.

Nykyisen kunnanviraston kohtalosta ei ole vielä tehty päätöstä.