Sukkulaviestin voittoa juhlitaan Suontaan koulussa – Laitilan alakoulujen välisissä yleisurheilukisoissa hurja osanotto

0
Suontaan koulun voitokas sukkulajuoksujoukkue juhli ansaittua voittoaan. Joukkueessa juoksivat Victoria Silver, Emilia Lähteenmäki, Elias Yli-Antola, Alfred Yli-Antola (takana), Aaron Rantatalo, Anna Nadieiena, Erika Nadieiena ja Oliver Yli-Antola Joukkueen ankkuri Alfred Yli-Antola pitelee tavoiteltua kiertopalkintoa.

– Hulda, Hulda, Hulda, katsomosta raikasi kiihkeä kannustus taputusten saattelemana eikä riemusta meinannut tulla loppua, kun maaliin kannustettu Hulda Savolainen voitti oman eränsä.

Luokkakaveriaan kannustivat Kappelimäen koululaiset Severi Saarinen, Adelina Filip, Vanessa Nurmi ja Ellinoora Hyrkkö . He eivät ole itse osallistuneet koulujen välisiin yleisurheilukisoihin mutta ovat ahkerasti kannustaneet kavereitaan.

– Hienoa, että Hulda osallistui ja oli rohkea. Oli kivaa olla kannustamassa. Kaikkien pitäisi kannustaa ja tsempata muita, Severi tiivisti nelikon tuntemuksia Savolaisen suorituksen jälkeen.

Laitilan alakoulujen välisissä yleisurheilukisoissa kilpailtiin muun muassa pituushypyssä, korkeushypyssä, juoksussa ja pallonheitossa. Kisojen kuuluttajana toimi Ilkka Simola .

– Miesmuistiin ei ole ollut näin suurta osallistujajoukkoa, Simola kuuluttaa väliin.

Kisojen vastuuopettajana toiminut Jaakko Aalto kertoo, että osallistujia oli noin 250.

Ilona Sillantaka, Maisa Welling, Iina Uusitalo ja Olivia Viherjälaakso Kappelimäen koulusta ovat osallistuneet muun muassa pituushyppyyn ja juoksuun.

– On mennyt ihan hyvin, Olivia kertoo.

Tytöt eivät harrasta yleisurheilua, mutta Olivia kertoo aiemmin harrastaneensa.

– Minäkin olen ehkä joskus pienenä harrastanut, Maisa muistelee.

Nazari Kolesnichenko, Leo Laaksonen, Matthew Alin ja Veeti Hanhiniemi Untamalan koulusta tutkivat jakamatta olevia mitaleita vähän kaihoisina. Varsinkin Matthew ja Veeti olisivat mielellään nousseet palkintopallille niitä vastaanottamaan, mutta tällä kertaa he eivät yltäneet kolmen parhaan joukkoon.

– Osallistuminen on ollut tärkeintä. Nämä olivat minulle ekat kisat, Leo kertoo.

Nazari, Matthew ja Veeti kertovat osallistuneensa kaikkiin lajeihin.

– Minä osallistuin pallon heittoon ja penkillä istumiseen, Leo kertoo ja lisää myös kannustaneensa muita.

Päivän päätti koulujen välinen sukkulajuoksu. Sen voittajaksi rynnisti Suontaan koulu, joka sai kotiin viemisiksi neljä vuotta Kodjalassa säilytetyn tavoitellun kiertopalkintopokaalin.

– Hyvältä tuntuu, kun voitettiin, joukkueensa ankkurina juossut Alfred Yli-Antola kertoo tunnelmista palkintojenjaon jälkeen.

Yli-Antola ei usko, että pokaali oli Suontakana vain käymässä vaan että Suontaka lähtee ensi vuonnakin sitä tavoittelemaan.