Syysmoniottelut jo 40. kerran – Jyskeen omia nuoria areenalla nähtiin poikkeuksellisen vähän

0
Kisojen ainoa jyskeläisvoittaja Elias Hyytiä sai 10-ottelun päätöslajissa 1000 metrillä seurata 11-tyttöjen 7-ottelujen palkintojenjakoa. Palkintokorokkeen keskellä Kalannin Vankan Veera Uussaari, vasemmalla Jyskeen Kerttu Matikainen ja oikealla Mynämäen Iskun Sandra Palmroth.

Ilkka Simola

Upea syyssää juhlisti yleisurheilijoiden kesäkauden päättäneiden Jyskeen Syysmoniottelujen 40-vuotistapahtumaa viikonvaihteessa. Kisakausi saatiin pakettiin ajankohtaan nähden ihanteellisissa olosuhteissa, mitkä näkyvät lukuisina ennätyskirjauksina kauden lopullisissa tilastoissa.

Aiempaan tapaan osallistujien seurojen kirjo oli laaja tuloslistoilta löytyessä 27 seuranimeä, kaukaisimpina Savonlinnan Riento ja Juvan Urheilijat. Kilpailijoita tuli oman piirin lisäksi Satakunnasta, Hämeestä, Uudeltamaalta, Keski-Suomesta ja Etelä-Savosta.

Osallistujamäärä oli aika tasan sata, joten aivan huippuvuosien lukemille ei nyt päästy. Vasta viikko sitten oli 14–15-ikäisillä omat SM-moniottelunsa, mitkä jättivät 15-sarjat vähälukuisiksi.

Perinteisesti syysmoniotteluissa olleiden 6-, 7- ja 10-otteluiden ohella tuloksista koostettiin nytkin eka päivänä nuorimpien sarjojen kolmiottelupisteet ja toisena päivänä kisailtujen piirin kakkosottelujen eli P/T9-, 10- ja 11-sarjojen neliottelujen pisteet.

Kauden valtakunnallisia kärkituloksia kirjattiin kolme. Lauantaina kahdeksaa 12-tyttöjen kärkitulosta hallussaan pitävä Naantalin Löylyn Alisa Launonen liitti ketjuun yhdeksännen lenkin kellottamalla 200 metrillä ajan 27,37 ja Salon Vilppaan Akseli Änäkkälä ylitti 12-poikien korkeudessa 160. Sunnuntaina Espoon Tapioiden Emil Rautiainen keräsi 11-poikien neliottelussa kärkipisteet 1523.

Jyskeen omia nuoria areenalla nähtiin poikkeuksellisen vähän. Heistä podiumille ylsi kaksi Elias Hyytiän voittaessa 15-poikien 10-ottelun ja Kerttu Matikaisen ollessa toinen niin 11-tyttöjen 7-ottelussa kuin pm-neliottelussakin.

Kalannin Vankasta kunnostautui Veera Uussaari voittaen molemmat 11-tyttöjen ottelut ja Jesse Piispanen ollen toinen 11-poikien 6-ottelussa ja kolmas neliottelussa.

Puolensadan talkoolaisen läpiviemä kisaurakka kesti kumpanakin päivänä tasan neljä tuntia eikä rutinoidun kisaorganisaation toimivuuden kehuja voinut välttyä kuulemasta.