Todellakin kannatti tulla – Kodjala voitti koulupesisturnauksen

0
Kodjalan voitokkaassa joukkueessa pelasivat Oscar Niiranen (vas.), Artturi Hyvönen, Niilo Aula, Konsta Suominen, Sara Rantanen, Vihtori Vuola, Väinö Simula, Odessa Niiranen, Sofia Seitala.

– Kande tulla, huikkasi Kodjalan koulun oppilas katsomossa olleelle isälleen ennen kuin palkintojenjako Pesis100-kouluturnauksessa alkoi.

Todellakin kannatti, sillä voittajajoukkueella oli päivän turnauksesta kouluuntuomisina paitsi komea pokaali myös pahvilaatikollinen räpsiä, mailoja ja palloja.

Joukkueen menestyksen takana oli valmentaja-luokanopettaja Mika Toivolan mukaan hyvä yhteishenki. Onnistumisiin Kodjalan koululaisia kiritti kannustusjoukoissa rumpali Eemil Wessman , jonka rummutus toi tekonurmelle suuren urheilujuhlan tuntua.

Mitä mieltä on Wessman itse, oliko Kodjalan koulun voiton salaisuus rummuissa?

– No ilmeisesti, rumpujen soittoa harrastava Wessman vastasi.

Turnaukseen osallistui myös neljä joukkuetta Kappelimäen koulusta ja yksi Uudenkaupungin yhtenäiskoulusta. Hopea ja pronssi menivät Kappelimäen kouluun.

4–6-luokkalaisille suunnatun koulupesisturnauksen organisoi Laitilan Jyskeen pesäpallon juniorivalmennuspäällikkö Ville Niemi.

– Päivä oli täynnä hyviä suorituksia. Tahdomme olla auttamassa koululiikuntaa ja järjestää kouluturnauksia jatkossakin, Niemi sanoi.

Ville Niemi kiitti myös nuorisotuomareita ja opettajia, jotka mahdollistivat turnauksen järjestämisen nopealla aikataululla.

Uudenkaupungin yhtenäiskoulun joukkue oli Laitilassa mukana hyvällä fiiliksellä, vaikka pelaajat joutuivat katsomaan mitalipelit katsomosta.

– Täällä on ollut hauskaa, paitsi ampiaiset ovat ärsyttäneet meitä koko ajan, uusikaupunkilaiset kertoivat.