Tyksin tehohoitoon kohdistettu työnseisaus siirtyy kahdella viikolla

0
Arkistokuva: Lennart Holmberg

Tehyn ja Superin sekä Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:n työriitaa on soviteltu kuluneella viikolla tuloksetta. Työ- ja elinkeinoministeriö päätti keskiviikkona siirtää valtakunnansovittelijan esityksestä 6.9. kello 00.01 alkavaksi ilmoitetun Turun yliopistollisen keskussairaalan teho-osastoon kohdistuvan työnseisauksen toimeenpanoa kahdella viikolla.

Neljän vuorokauden mittainen työnseisaus on siirretty alkamaan aikaisintaan 20.9. kello 00.01. Työnseisauksen siirtäminen on katsottu aiheelliseksi, koska työnseisaus kohdistuu yhteiskunnan elintärkeisiin toimintoihin ja huomattavasti vahingoittaa yleistä etua.

Työriitojen sovittelusta annettu laki mahdollistaa työnseisauksen siirron kerran enintään kahdella viikolla, jos työnseisaus kohdistuu työalan laatuun ja laajuuteen nähden yhteiskunnan elintärkeisiin toimintoihin ja vahingoittaisi huomattavasti yleistä etua. Siirtämisellä pyritään varaamaan sovitteluun riittävästi aikaa.

Työriidan sovittelua jatketaan perjantaina 2.9.