Ugin uusi vastaanottokeskus palvelee myös Laitilassa asuvia

0

Sosiaali- ja terveysalan yritys Medivida on avannut vastaanottokeskuksen Uuteenkaupunkiin. Yritys tuottaa vastaanottopalveluita maahanmuuttoviraston eli Migrin valvonnassa. Vastaanottokeskus palvelee erityisesti ukrainalaisia, mutta myös muita vastaanottopalveluita tarvitsevia. Keskus toimii ns. hajautetulla mallilla, eli tulijat eivät asu vastaanottokeskuksessa, vaan vuokra-asunnoissa eri puolilla Vakka-Suomea.

Toimialajohtaja Matias Lustig Medividasta kertoo, että myös Laitilassa asuvat ukrainalaiset ja muut vastaanottopalveluita tarvitsevat siirtyvät Uudenkaupungin vastaanottokeskukseen asiakkaiksi näillä näkymin lokakuun aikana.

– Normaalisti vastaanottopalvelut toteutetaan aina lähimmän vastaanottokeskuksen periaatteiden mukaisesti ja sieltä käsin, hän toteaa.

Ukrainalaisia on saapunut vuoden mittaan Vakka-Suomeen jo useita satoja ja lisää on tulossa syksyn kuluessa, kun ihmiset joutuvat lähtemään Ukrainasta menetettyään kotinsa. Asuntoja tarvitaan lisää tulijoille sekä jo täällä oleville, sillä osa ukrainalaisista asuu maatiloilla kausimajoituksissa, joissa ei ole lämmitystä.

Vastaanottokeskus sijaitsee Uudenkaupungin keskustassa, Alinenkatu 36:ssa. Keskus tuottaa ukrainalaisille ohjaus-, sosiaali- ja terveyspalveluita. Medividan Uudenkaupungin yksikön johtajana toimii Sofia Ulfstedt.