Vakka-Suomen työllisyystilanne synkistyy – Laitilassa ja Pyhärannassa tilanne on parempi kuin muualla seutukunnassa

0
Arkistokuva: Marttiina Sairanen.

Vakka-Suomen työllisyystilannetta synkentää edelleen Valmet Automotiven isot irtisanomiset ja lomautukset. Laitilassa ja Pyhärannassa työllisten määrä on suurempi kuin muualla seutukunnassa.

Laitilan työttömyysprosentti oli tämän vuoden elokuussa 7,6 prosenttia ja Pyhärannassa 7,1 prosenttia. Vuoden takaiseen verrattuna Laitilan työllisyys on kohentunut jonkin verran. Vuosi sitten Laitilassa oli työttömiä 8 prosenttia työikäisistä. Kehitys on ollut samansuuntaista myös Pyhärannassa.

Vakka-Suomessa työttömänä on 9,6 prosenttia työikäisistä. Irtisanomiset ja lomautukset vaikuttivat eniten ulkomaalaisiin, mieheen ja nuoriin. Räikeintä työttömyyden kasvu on ulkomaalaisilla työnhakijoilla, joiden määrä on kasvanut 156 prosentilla vuodentakaisesta.

Varsinais-Suomessa työllisyystilanne on hiljalleen parantunut. Työttömien työnhakijoiden määrä oli elokuussa 8,9 prosenttia eli yhden prosenttiyksikön vähemmän kuin vuosi sitten. Varsinais-Suomen työllisyys on myös parempi kuin Suomessa keskimäärin.