Viisaampana verkossa opettaa digitaitoja yli 65-vuotiaille

0
Digitaitojen opastuksessa rohkaistaan ikäihmisiä käyttämään palveluita verkon kautta. Arkistokuva: Marttiina Sairanen

Laitilan Rotaryklubi ja Laitilan kaupunki järjestävät syksyn aikana yhteistyössä neljän kokoontumiskerran digikurssin Viisaampana verkossa. Tavoitteena on opastaa ja rohkaista ihmisiä käyttämään tarjolla olevia digipalveluita kuten verkkokaupassa käyntiä, mobiilimaksamista, Omakanta- ja Omavero -palveluiden käyttöä.

Koulutukset järjestetään asiantuntijoiden opastuksella, mutta tärkeä osa koulutuksesta on rotareiden ja muiden vapaaehtoisten tarjoama vertaistuki. Kurssilaiset käyttävät omia mobiililaitteitaan eli älypuhelinta tai tablettia ja mobiili- tai pankkitunnistustaan. Käytännön harjoittelu on olennainen osa koulutusta.

Syksyn aikataulu ja kurssiaiheet ovat suomi-.fi, vahva tunnistautuminen ja turvallisuus 26.9., Omakanta 17.10., OmaVero 7.11. ja verkkokauppaostokset ja maksaminen 28.11. Tilaisuudet aloitetaan kello 14.

Kurssilaisia mahtuu kerralla mukaan kymmenen. Henkilö voi osallistua joko yhteen tai kaikkiin koulutuskertoihin. Koulutus jatkuu kevätkaudella, ja siitä tiedotetaan erikseen. Kurssipaikka on Hyvinvointikeskus Poukanvillen kokoustila.

Ilmoittautumisia ottaa vastaan Petra Vuorio. Ensimmäiseen kurssikertaan on ilmoittauduttava 19.9. mennessä puh. 044 741 9169 tai sähköposti petra.vuorio@laitila.fi. Lisätietoja kurssista tarjoaa Laitilan Rotaryklubi Tiina Sjölund puh. 044 0854611 tai sähköposti laitilan.rotary@gmail.com