Vuoden teollisuusteko 2022 -palkinto Valmet Automotivelle

0
Heini Wallander (vas.) Business Tampereesta, Juha Tervala Acgo Powerista, Juha-Matti Ylitalo Puolustusvoimista, Antero Karhu Valmet Automotivesta, Jyrki Latokartano Tampereen Yliopistosta ja Harri Airaksinen Business Tampere asettuivat yhteiskuvaan.

Vuoden teollisuusteko -palkinnon pokkasi keskiviikkona Valmet Automotive Oy Alihankinta 2022 -tapahtumassa. Valtakunnallinen Vuoden teollisuusteko -tunnustus nostaa esiin teollisuuden merkitystä ja arvostusta. Lisäksi se korostaa yksittäisten tekojen suurempaa vaikuttavuutta ja kannustaa aktiivisuuteen. Palkinto jaettiin tänä vuonna toista kertaa Tampereella, Suomen teollisuuden keskuksessa.

Palkinnon jakoi viime vuoden voittaja AGCO Power Oy:n toimitusjohtaja Juha Tervala.

– Valmet Automotive on Suomessa poikkeuksellinen yritys. Sillä on ainoana Suomessa autotehdas, ja yritys on investoinut vahvasti akkutehtaisiin sekä Suomessa että ulkomailla. Tämän lisäksi Valmet Automotive panostaa osaajien ja työympäristön kehittämiseen sekä henkilöstön diversiteettiin. Näitä teemoja halutaan myös nostaa tämän palkinnon myötä paremmin näkyviin, kertoo asiakkuusvastaava Heini Wallander palkitsemisen perusteista.

Valmet Automotiven tuotantojohtaja Antero Karhu kertoo, että Suomi on tarjonnut autotehtaalle ympäristön, missä pystyy hyödyntämään korkeaa koulutusta, joustavaa viranomaisyhteistyötä ja edistyksellisyyttä kestävän kehityksen saralla.

Karhun mukaan diversiteetti näkyy autotehtaalla.

– Meillä on töissä muun muassa yli 70 eri kansallisuutta, 25 prosenttia henkilöstöstämme on naisia. Henkilöstön keski-ikä on 39 vuotta, minkä lisäksi neljännes työntekijöistämme on alle 20-vuotiaita ja toinen neljännes yli 50-vuotiaita. Monimuotoisuus on meille ehdottomasti rikkaus; moninainen työympäristö tuottaa paljon yritystä hyödyttäviä ideoita, Karhu jatkaa.

Palkinnon saajaksi pyydettiin ehdotuksia, joista Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Business Tampere valitsi voittajan. Ehdotuksia toivottiin esimerkiksi teollisuuden näkyvyyden ja imagon, monimuotoisuuden lisääntymisen ja kasvun sekä kansainvälistymisen saralta. Tulleista ehdotuksista haluttiin nostaa esiin erityisesti tekoja tämän vuoden teeman, teollisuuden vetovoima ja osaajat, ympäriltä.