Yleisurheilu: Elias Hyytiä kymmenes SM-moniotteluissa

0
Elias Hyytiän SM-ottelupisteet parantuivat viime vuodesta kolmella ja puolellasadalla vaikka sijoitus putosikin viidennestä kymmenenteen.

Ilkka Simola

Ainoana jyskeläisenä Lahden SM-moniotteluihin osallistunut Elias Hyytiä oli kymmenes 15-poikien viisiottelussa ennätyspisteillään 2632. Kokonaispisteistä huolimatta Eliaksen ottelusarja jäi hivenen tasapaksuksi ilman henkilökohtaisia lajiennätyksiä.

100 metrin aidat kulki 15,28, pituutta meni 512, seipäällä ylittyi 360, keihäs lensi 35,88 ja päätös 1000 metriä kesti 3.27,18. Tavoitteena oli pistesija, mutta nyt kisaa edeltänyt viikon syysflunssa ei antanut parhaita eväitä ennätystehtailuun. Ennätyksiin tarjoutuu tilaisuus vielä ensi viikonvaihteessa ratakauden päättävissä Laitilan Syysmoniotteluissa.

Muita jyskeläisiä ei Lahteen lähtenyt. Akseli Hyytiä katsoi parhaaksi keskittyä käynnissä oleviin ylioppilaskirjoituksiin, ja toipilasosastolla on vielä urheilijoita.

Kalannin Vankan Otto Hiivolan kisareissu ei tällä kertaa onnistunut. Parina viime vuonna pistesijoilla ollut mies jäi nyt ilman tulosta paraatilajissaan seipäässä eikä ottelun loppuunvieminen ollut enää mielekästä.