Yleisurheilu: N17 pikaviestijoukkue tuplamestaruuteen

0
Ella Hemmilä, Aamu Airisto, Verna Vuorela ja Kiia Ihanmäki tavoittelevat finaalipaikkoja viikon kuluttua juostavissa Jyväskylän SM-viesteissä.

Ilkka Simola

Jyskeen N17 viestikvartetti Kiia Ihanmäki, Aamu Airisto, Ella Hemmilä ja Verna Vuorela otti mestaruudet niin sileällä kuin aidatullakin 4×100 metrillä Turussa tiistaina järjestetyissä piirinmestaruusviesteissä.

Sileän mestaruus tuli ajalla 51,19 ja aidattuna sama matka kulki aikaan 62,97. Sileän aika sijoittuu kausitilaston kymmenenneksi ja aitaviestin aika peräti kolmanneksi, mutta aitaviestiä ei ole vielä montaa juostu. Finaalipaikka on kuitenkin hyvä tavoite kummassakin viestissä syyskuun toisena viikonloppuna Jyväskylässä järjestettävissä SM-viesteissä.

Jyväskylässä joukkueella on puolustettavana sileän viestin kuudes ja aitaviestin neljäs sija. Vuosi sitten kapulaa kuljettivat Aamun ja Vernan ohella Carolina Grönroos ja Lotta Metsärinta.

Jyväskylään matkaa myös naisten 3×3000 metrin kävelyjoukkue Venla Laiho, Jonna Voronkoff ja Maria Antola puolustamaan viime vuoden pronssimitaleitaan. Kävelyviestiaikoja ei kausitilastosta löydy ja menestysmahdollisuudet riippuvat paljolti siitä, minkälaiset kokoonpanot parhaat kävelyseurat saavat terveystilanteiden puitteissa jalkeille.