Laitilalle yleisurheilumenestystä koulujen piirinmestaruuskisoista

0
Laitilan alakoululaiset kilpailivat koulujen välisissä yleisturheilukisoissa syyskuun alusta. Kisoista karsiutuivat parhaat piirinmestaruuskisoihin. Kuva: Hanna Hyttinen

Laitilalaiskoululaiset niittivät menestystä yleisurheilun Koululiikuntaliiton järjestämissä piirinmestaruuskilpailuissa. Kisa käytiin Naantalissa tiistaina. Laitilalaiset kuudesluokkalaiset voittivat kuntien välisen kilpailun ja 3.–4.-luokkalaiset saivat pronssia. 5.-luokkalaisten joukkue sijoittui kuntien välisessä vertailussa kuudenneksi.

– Päivä oli sateinen ja tuulinen, joten mitalit tuliaisina maistuivat sitäkin paremmalle, Kappelimäen koulun liikunnanopettaja Jaakko Aalto kertoo.

Kuudesluokkalaisten voittoa olivat varmistamassa muun muassa 60 metrin juoksussa voittanut Noel Raiskinmäki, keihäänheitossa hopealle yltänyt Peetu Tanhuanpää, 60 metrin juoksussa sarjassaan toiseksi tullut Jasmin Vaskelainen, keihäänheitossa pronssille sijoittunut Elli Mikola ja pituushypyssä pronssia ottanut Neela Ihanmäki. Lisäksi kuudesluokkalaisten joukkue voitti viestijuoksun. Edellä mainuttujen urheilijoiden lisäksi voittajajoukkueessa juoksi myös Jussi Lukkala.

– Naantalin ja Laitilan ollessa kuntien välisessä kisassa tasapisteissä, Laitilan voiton ratkaisi 4×400 metrin sekaviesti, jonka Laitila voitti selkein metrilukemin, Aalto kertoo.

3.–4. -luokkalaisissa Juuso Vainio voitti poikien ja Odessa Niiranen tyttöjen pallonheiton. Elviira Rautoma sai pronssia pituushypyssä. 3.–4.-luokkalaisten viestijoukkue oli kuntien välisessä viestikisassa kuudes.

5.-luokkalaisista mitaleille ylsivät Niclas Elo, joka sijoittui korkeushypyssä toiseksi. Hopeaa sai myös Albert Virtanen, joka kilpaili kuulantyönnössä. Viidesluokkalaisten joukkue sijoittui kuntien välisessä viestikilpailussa neljänneksi.

MUOKATTU 29.9. KELLO 13.40. LISÄTTY LIIKUNNANOPETTAJA JAAKKO AALLON KOMMENTIT.