Aloite: Euron tontti ja vuosi maksutonta varhaiskasvatusta kuntaan muuttaville lapsiperheille – Pyhärannan kunnanhallitus lähetti valtuustoaloitteen valmisteluun

0

Yhteisen Pyhärannan laatimassa valtuustoaloitteessa esitetään kuuntaan muuttaville lapsiperheille euron tonttia määräajallisella rakennusoikeudella. Lisäksi aloitteessa esitetään, että kuntaan rakentava tai kunnasta kiinteistön ostava saisi jokaista syntyvää tai syntynyttä lasta kohti yhden vuoden ajan maksutonta varhaiskasvatusta. Näillä toimilla Pyhäranta pyrkii houkuttelemaan kuntaan uusia asukkaita.

Aloitteessa todetaan, että koska kunnan oma työpaikkatarjonta on melko vähäistä, kunnan täytyy hyödyntää ympäristökuntien työssäkäyntialueita ja yhdistää ne Pyhärannan kunnan tarjoamiin etuihin, kuten mahdollisuuteen asua lähellä luontoa sekä kouluun ja päiväkotiin liittyvät palvelut.

Kunnanhallitus lähetti valtuustoaloitteen rakennustarkastajalle ja päiväkodin johtajalle valmisteltavaksi.