Avi kaipaa selvitystä Pyhärannan päiväkotien turvallisuudesta – Taustalla on 3-vuotiaan lapsen karkaaminen Tuiskurannan päiväkodista viime kesänä

0
Arkistokuva

Lounais-Suomen aluehallintovirasto pyysi Pyhärannan kunnalta selvitystä Tuiskurannan päiväkodin turvallisuudesta. Taustalla on noin 3-vuotiaan lapsen karkaaminen päiväkodin portista elokuun alussa. Lapsi oli avannut portin itse ja päässyt kävellen noin 900 metrin päähän päiväkodista ennen kuin lapselle tuttu aikuinen oli pysäyttänyt hänet. Myös päiväkodin työntekijä oli etsimässä lasta. Tieosuudella, jota pitkin lapsi käveli, ei ollut pyörätietä. Lapsi oli lopulta palautettu päiväkotiin. Asiasta tehtiin kantelu aluehallintovirastoon.

Pyhärannan kunta toteaa selvityksessään, että lapsen poistumista päiväkodista asianmukaisesta valvonnasta huolimatta ei saisi tapahtua.

– Siksi Pyhärannan kunta tulee huolehtimaan siitä, että toimitilat ja toimintavälineet ovat terveellisiä, turvallisia ja asianmukaisia, selvityksessä kerrotaan.

Vs. kunnanjohtaja ja päiväkodin johtaja ovat käyneet läpi lapsen poistumiseen liittyvien tapahtumien kulun välittömästi tapahtuneen jälkeen sekä äidin että Tuiskurannan päiväkodin henkilöstön kanssa.

– Henkilöstöä on ollut paikalla riittävä määrä eikä mikään viittaa laiminlyönteihin. Päinvastoin henkilöstö on ryhtynyt toimiin ripeästi ja johdonmukaisesti.

Kunta lähetti aluehallintovirastolle myös selvityksen aitojen luotettavuudesta ja turvallisuudesta sekä välittömistä että pitkän tähtäimen toimenpiteistä.