Harmonikat soivat Laitilan Opistotalolla

0
Herman Kylänpää, 7, on konsertin nuorimpia esiintyjiä.

Vakka-Suomen Harmonikkakerho ry järjestää konsertin sunnuntaina 9. lokakuuta kello 15 Laitilan Opistotalolla. Konsertissa esiintyy harmonikkaorkesteri, jonka jäsenet ovat suurelta osin Vakka-Suomen musiikkiopiston nykyisiä ja entisiä harmonikkaoppilaita.

Samuli Jokinen oli hiljattain ohjaamassa leirillä orkesteria, ja toisen konserttipuoliskon ohjelma koostuu kokonaisuudessaan orkesterin leiriohjelmistosta. Mukana on Samulin sovituksista muun muassa Haloo Helsingin Maailman toisella puolella, Neon 2 Pieninä palasina ja Tuure Kilpeläisen Autiosaari. Sunnuntain konsertissa orkesteria johtaa Marja-Liisa Santala, joka on sovittanut muun muassa Taisto Wesslinin Nocturnen, jonka Vesa-Matti Loiri teki tunnetuksi Eino Leinon sanoin.

Konsertin alkupuoli koostuu enimmäkseen perinteisestä harmonikkamusiikista. Esitykset ovat suurelta osin sooloja, mutta mukaan mahtuu myös duo- ja triosoittoa.

Ohjelmassa on monenlaisia kappaleita Autonrämärokista Soittajan kaipuuseen sekä muun muassa Lasse Pihlajamaan virtuoottisia kappaleita. Nuorimmat solistit ovat 7-vuotiaat Justiina Lukkala ja Herman Kylänpää sekä 9-vuotias Maisa Welling. Kokeneempaa kaartia edustavat 16-vuotias eurajokelainen Eero Kallio, joka sijoittui viime kesänä Ikaalisissa pelimannikisojen 18v-sarjassa toiseksi. Sokerina pohjalla esiintyy kolminkertainen pelimannikilpailun yleisen sarjan SM Satu Sarkoranta.

Konserttiin myydään lippuja ovelta. Ja paikalla on myös puffetti. Tulot käytetään lyhentämättöminä kerhon leiritoimintaan ja soittajien stipendeihin.