“Isompaa vaihdetta silmään” – Valmet Automotive suunnittelee listautumista Helsingin pörssiin

0
Valmet Automotive suunnittelee listautumista pörssiin, mikä tarkoittaa, että sen osakkeita tulee myyntiin.

Valmet Automotive suunnittelee listautumista Nasdaq Helsingin pörssilistalle. Listautumisannilla eli tuomalla osakkeensa julkiseen kaupankäyntiin autotehdas pyrkii keräämään noin 140 miljoonan euron bruttovarat. Rahaa on tarkoitus käyttää lähivuosien investointeihin, sähköisten ajoneuvojen akkujärjestelmä -liiketoiminnan laajentamiseen sekä muihin menoihin.

Listautumisannin tarkoituksena on antaa Valmet Automotivelle mahdollisuus kiihdyttää kasvustrategiaansa, jatkaa investointeja tuotantoon ja rahoittaa käyttöpääomaa sekä vahvistaa Valmet Automotiven tasetta, autotehtaalta kerrotaan. Listautumisanti mahdollistaa pääsyn pääomamarkkinoille, sen omistuspohjan laajentamisen ja paremman likviditeetin sen osakkeille.

Autotehtaalla lisänäkyvyyden odotetaan parantavan entisestään Valmet Automotiven tunnettuutta ja siten parantavan Valmet Automotiven kilpailukykyä. Listautuminen mahdollistaisi myös Valmet Automotiven osakkeiden hyödyntämisen tehokkaammin vastikkeena mahdollisissa yrityskaupoissa ja kannustinohjelmissa Valmet Automotiven henkilöstölle.

– Maailmanlaajuinen tarve torjua ilmastonmuutosta vaatii perustavanlaatuisen muutoksen autoteollisuudessa ja uskomme, että tämä tuo mukanaan merkittäviä mahdollisuuksia Valmet Automotivelle. Vuosiin 2025–2026 mennessä yhtiö pyrkii saavuttamaan noin miljardin euron liikevaihdon, josta noin 40 prosenttia syntyy EVS-liiketoimintalinjasta. Suunniteltu listautuminen tukee kasvustrategian toteuttamista ja mahdollistaa uusien sijoittajien liittymisen Valmet Automotiven matkaan sen vaihtaessa isompaa vaihdetta silmään, kommentoi Valmet Automotiven hallituksen puheenjohtaja Jarkko Sairanen.