Jyske nousi sarjakärkeen – Kattilassa kiehui ja osalla läikkyi yli

0
Arkistokuva

Juha Laine

Viikonlopun kakkosdivarissa verkko heilui, laidat paukkuivat ja ylikierroksillakin käytiin välillä. Yhtä kaikki, Jyske ei häviä edelleenkään.

Kotiottelu RNK:ta vastaan pysyi numeroiden valossa hyvin hallussa ensimmäisestä erästä lähtien. Täysi pistepotti otettiin mukaan numeroin 6–3.

Viimeinen erä oli sellaista lätkää, joka saattaa vaikuttaa joukkueiden seuraavaankin keskinäiseen kohtaamiseen. Kattilassa kiehui ja osalla läikkyi yli.

Jyskeen päävalmentaja Pasi Saarela on nähnyt kiekkourallaan niin paljon, että tämä ei miestä hetkauttanut. Vastustajan toiminta ei silti saanut täysiä pinnoja.

– Vastustajan valmentajalla oli koko ajan jotain kitinää tuomareille ja osalla pelaajista myös, Saarela ihmetteli.

Yksi Jyskeen pelaajista kannettiin paareilla ulos, mutta onneksi vamma ei ollut vakava. Pian tämän jälkeen Konsta Kerttula taklasi railakkaasti raisiolaista, ja hippaleikit alkoivat toden teolla.

– He suuttuivat tästä ja sitten painittiin. Oli hienoa huomata, että jätkät pitivät huolen omista ja tultiin auttamaan. Tuomarit sanoivat, että tällaisesta taklauksesta ei liigassa tulisi lainkaan jäähyä. Se oli näitä uusia säädöksiä, jotka ovat erilaisia alasarjoissa, Saarela selvitti.

Kerttula oli se pelaaja, joka vei Jyskeen 2–1 johtoon. Sen jälkeen Jyske ei luopunut johtoasemasta. Avausmaalin isännille teki Markus Saarinen. Ville Laurell laukoi 3–1 maalin vielä ensimmäisen erän aikana.

Toinen erä olikin vaikeampi laitilalaisille.

– Eka erä oli hyvännäköistä lätkää, mutta toisessa erässä oli vaikeuksia. En tiedä, paransiko vastustaja vai laskiko meidän pelin taso, Saarela arvuutteli.

RNK nousi maalin päähän, mutta ei sen lähemmäksi. Erän lopulla Saarinen maalasi 4–2 osuman, ja näissä lukemissa mentiin tauolle.

Tehopelaaja Kerttulan 5–2 maali helpotti jo tilannetta, ja lopullisen niitin iski Iiro Törhönen runsas minuutti ennen loppua ylivoimalla. Kerttula (2+2) vietti neljän pisteen iltaa, Törhönen (1+2) ja Kasper Grönvall (0+3) ahkeroivat kolmen tehomerkinnän arvoisesti.

Jyske on nyt yhdeksällä sarjapisteellä sarjan kärkipaikalla. Ensi viikonloppuna Jyske palaa Paimioon.

Kertaalleen siellä jo vierailtiin, mutta peli jäi kesken jään rikkoutumisen vuoksi. Tämä koitos pelataan omana pelinään uudelleen marraskuun lopulla.

Nyt on uusi kohtaaminen paikallisjoukkue Hakaa vastaan ja toivottavasti pelialusta kestää kulutuksen. Haka on nollakerhossa toistaiseksi hävittyään kaksi ensimmäistä peliä.