Jyskeen ylivoimapeli tehokasta – Laitilalaiset olivat kukkona omassa kaukalossaan

0
Arkistokuva

Juha Laine

Hyvä tahti kakkosdivisioonassa jatkuu. Sarjaan takaisin palannut Salon Kiekkohait oli ottelun alussa hetkellisesti parempi, mutta sen jälkeen laitilalaiset olivat kukkona omassa kaukalossaan. Ennen kaikkea väkevän ylivoimapelin ansiosta Jyske otti kauden neljännen voiton maalein 5–1.

Ensimmäisessä erässä jäähyiltiin oikein urakalla molempien joukkueiden toimesta. Kiekkohaiden avausosuma ei tullut ylivoimalla, mutta kuitenkin kaksi sekuntia jäähyn jälkeen.

Tasoituspaikkaa tarjottiin hopealautaselta erän loppupuolella, kun vierasjoukkueelle vihellettiin kaksi jäähyä samaan aikaan. Kahden miehen ylivoima toimi runsaan minuutin pyörityksen jälkeen ja Iiro Törhönen (Ville Laurell, Konsta Salin) tasoitti pelin.

Toisen erän ensimmäisellä kymmenminuuttisella ei tilastomerkintöjä nähty. Kiekkohaiden erän ensimmäinen rangaistus kostautui heti. Jyskeen tehot ovat välillä levänneet liikaa samojen miesten harteilla, mutta nyt tähän tuli ilahduttavaa muutosta junnupuolelta. Frans Urpolahti täräytti Crister Isolaurin ja Jani Kiisken esityöstä 2–1 maalin, joka oli lopulta voitto-osuma.

Jyske hallitsi pelitapahtumia, mutta lopullinen pesäero tuli vasta viimeisessä erässä. Kasper Grönvall (Salin, Konsta Kerttula ) muutti pelin 3–1:een. Urpolahden hienoon iltaan mahtui vielä toinen maali ja sekin ylivoimalla. Tähän osumaan esityön teki Patrik Sarin .

Viimeinen osuma oli kosmetiikkaa. Toni Nieminen osui 14 sekuntia ennen loppua Tommi Tourun ja Laurellin syötellessä.

Maalivahtien torjunnoissa oli jälleen selvä ero. Dani Salo napsi 28 lättyä varusteisiinsa, kun Kiekkohaiden veskarin piti venyä 44:ään torjuntaan.

Jyske on toisena sarjassa yhden pisteen jäljessä VG-62:ta. Koko sarjan pistepörssissä Konsta Kerttula on kolmantena 12 (5+7) tehopisteellä. Kympin joukkoon mahtuu niukasti myös Kasper Grönvall, joka on ahkeroinut yhdeksän tehomerkintää (4+5).

Seuraavan kahden viikon aikana Jyske pelaa kaksi tärkeää ottelua. Kolmosijalla oleva KuKi (Harjavalta) ottaa mustapaidat vastaan ensi lauantaina. Seuraavana viikonloppuna kärkiporukka VG-62 saapuu Laitilaan.