Kausi huipentui kansainväliseen turnaushopeaan

0
Turnauksessa reissasivat joukkueenjohtaja ja valmentaja Sami Vaskelainen (vas.), Lassi Isotupa, Santeri Raitamäki, Aleksis Honkakangas, Aaron Raiskinmäki, Samuel Rautanen, Eino Uusitalo, Leon Vaskelainen, Stefan Dyachuk, Matias Seitala, Nikita Mykhailov, Vihtori Rantapere, Mikael Siiri ja valmentaja Oleksandr Dyachuk.

Laitilan jyskeen 2012 syntyneiden poikien jalkapallojoukkue osallistui lokakuun alussa kansainväliseen juniorijalkapalloturnaukseen Saku Cupiin Virossa. Turnaukseen osallistui yhteensä 108 joukkuetta ikäryhmissä 2007–2016.

2012 syntyneitä oli 12 joukkuetta. Samassa alkulohkossa Jyskeen kanssa oli paikallinen Saku Sporting sekä kaksi muuta virolaista joukkuetta, Fc Alliance ja viime vuoden turnauksen voittaja Tjk Legion. Viime vuoden voittajan kanssa Jyske pelasi tasapelin, ja muista otteluista tuli voitto.

Se tiesi lohkon ykkössijaa ja pääsyä sunnuntaille mitalipeleihin. Sunnuntain finaalilohkon joukkueet olivat Klaipedas FM Liettuasta ja Fc Ararat Virosta.

Ensimmäisenä vastaan asettui Klaipedas, ja ottelu oli täynnä vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Jyske meni johtoon ensimmäisellä puoliajalla 1–0 Leon Vaskelaisen vapaapotkumaalilla, joka upposi maalin takanurkkaan. Ensimmäisen puoliajan lopulla Klaipedas tasoitti pelin vapaapotkulla.

Toinen puoliaika jatkui siihen mihin ensimmäinen jäi, ja tempo oli kovaa. Maalipaikkoja oli molemmilla, mutta kumpikaan ei saanut viimeisteltyä. Jyskeen puolustus pelasi varmasti, ja viimeisenä lukkona pallot napsi upeasti kiinni maalivahti Stefan Dyachuk.

Peli ratkesi viimeisen viisiminuuttisen aikana, kun Klaipedas sai hieman kyseenalaisen vapaapotkun. He upottivat siitä voittomaalin takayläkulmaan. Klaipedas voitti pelin 1–2.

Ottelu Fc Araratia vastaan oli Jyskeen sijoituksen kannalta erittäin tärkeä. Ararat karkasi reilun viiden minuutin pelin jälkeen 0–1 johtoon. Toisen puoliajan alkupuolella Jyske tasoitti pelin, kun Vaskelaisen keskitys löysi Santeri Raitamäen, joka toimitti pallon ohi Araratin maalivahdin.

Jyske sai valtavasti uutta otetta peliin. Palloa toimitettiin aktiivisesti vastustajan maalille mutta valitettavasti ilman tulosta. Puoliajan loppupuolella Ararat osui jälleen, ja ottelu näytti jo ratkenneen.

Noin minuutti ennen loppuvihellystä Jyskeen pojat näyttivät, että ihmeitä voi tapahtua, kun vain tahtoa ja vähän tuuriakin on mukana. Maalin edessä olleen suman keskeltä pallo kimposi maalialueen oikealle puolelle, johon Raitamäki ehti ja pyssytti vasemman jalan pommin maalin kattoon ohi Araratin maalivahdin. Ottelu päättyi tasalukemiin 2–2.

Lohkon viimeinen ottelu Klaipedas Fm – Fc Ararat päättyi Klaipedaksen voittoon, joten turnausvoitto matkasi Liettuaan. Jyske ja Fc Ararat olivat tasapisteissä, mutta hopea tuli Laitilaan paremman maalieron turvin.

P2012 joukkueen kausi oli muutenkin menestyksekäs. Pojat osallistuivat jälleen länsirannikon lohkon taso kakkoselle, jossa 34 ottelusta irtosi 29 voittoa, neljäl tasapeliä ja yksi häviö. Saku cupin lisäksi joukkue osallistui Kangasalla pelattuun Kangasalan Sanomat turnaukseen, josta kotiin tuomisina oli turnauksen voitto.