Kirjastoon lauantaisin!

0

Laitilassa on lähiseudun paras ja viihtyisin kirjasto, varsinainen kuntalaisten olohuone (pois lukien Rauma, Turku ja Raisio). Kiitos erinomaisista tiloista kaupungille ja Hiekan säätiölle! Talo on ollut käytössä vuodesta 2006. Kiitos myös palveluhenkiselle ja asiantuntevalle henkilökunnalle!

Syyskuun alussa törmäsimme yllättävään heikennykseen: kirjasto ei enää palvelekaan lauantaisin, kuten se on tehnyt Laitilassa vuosikymmenet. Lauantaisin kirjastoon pääsee Uudessakaupungissa ja Mynämäellä, jopa Pyhärannassa.

Omatoiminen kirjastonkäyttömahdollisuus on hyvä lisäetu kirjastokortin hankkineille, mutta se on nimenomaan lisäetu. Yhteisen olohuoneen oven pitää olla auki mahdollisimman usein! Hieno tekniikka on haavoittuvaa, ja niinpä omatoiminen kirjastonkäyttö on ollut katkolla jo useita päiviä – kunnes vika löydetään. Turha oli kiskoa ovea viime lauantainakin.

Kuntien vastuu ja mahdollisuudet huolehtia asukkaiden hyvinvoinnista, muun muassa ennaltaehkäisevästä mielenterveystyöstä, tulevat laajenemaan, kun sotevastuut ovat siirtymässä pois. Juuri nyt tarvitaan uutta asennoitumista esimerkiksi kirjastopalveluiden saatavuuteen. Keskeisellä paikalla oleva uljas kirjastomme pystyy tarjoamaan monipuolisia palvelujaan yhä laajemmalle käyttäjäkunnalle, kunhan väki päästetään sisälle.

Jukka Vehmas