Koululaisten kalapäivää vietettiin Särkijärvellä – Ukranailaispoika näytti kalastamisen mallia laitilaislapsille

0
Andrii Hryhoriev nappasi koululaisten kalapäivässä komean saaliin.

Sirppujoen kalatalousalue ja LS-kalatalouskeskus järjestivät lokakuun alussa koululaisten kalapäivä -tapahtuman, jossa alakoulujen lapset pääsivät tutustumaan kalastukseen ja kalojen käsittelyyn. Mukaan oli kutsuttu Kappelimäen 4-luokkalaiset ja sivukylien koulujen 5–6.-luokat. Mukana oli yli 150 lasta. Sateisesta ilmasta huolimatta päivä oli onnistunut ja lapset viihtyivät neljällä eri rastilla.

Koululaisten kalapäivää vietettiin Särkijärven rannalla lokakuun alussa.

Ensimmäisellä rastilla harjoiteltiin ongintaa ja madon pujotusta koukkuun. Kaloja nousi kymmenkunta, ja onneksi jokaisessa ryhmässä koettiin onnistumisia. Toisella rastilla harjoiteltiin virvelinheittoa rannalta painon korvatessa uistimen. Kolmannella rastilla fileoitiin eri kaloja ja tutustuttiin kalojen rakenteeseen sekä niiden sisäelimiin. Neljännellä rastilla päästiin arvuuttelemaan eri kalalajeja, jotka kaikki olivat pyydystetty lähialueemme järvistä tai merestä.

Päivän sykähdyttävin hetki koettiin, kun Andrii Hryhoriev nappasi rannalta virvelillä komean hauen. Poika oli opettajan luvalla ottanut omat kalastusvälineet mukaa, ja saalis yllätti niin talkoolaiset kuin Andriikin. Toki Andriin taidoista viitteitä antoi jo onginta, jossa poika nappasi ainoana kaksi ahventa.

Rastien lopuksi kaikille lapsille jaettiin vielä pieni kala-aiheinenpalkinto. Päivä oli kaikille mieluisa ja kaikki olivat mukana reippaana ja innostuneena. Kiitos seuraaville vapaaehtoisille talkoolaisille, joita ilman ei päivää olisi voitu järjestää, Pekka Yli-Kaila, Martti Aro, Petri Rannikko, Esa Hurme, Jonna Tähtinen, Saija ja Olli Blomberg, Seppo Lehtonen ja Lassi Nummela , joka toimitti myös kalat tapahtumaan.

Ilkka Vuorela Sirppujoen kalatalousalue