Laitilalaislähtöinen Jasmin Kiiski valittiin ensimmäistä kertaa naisten maajoukkueeseen – Ringeten MM-kisojen ensimmäinen harjoituspeli pelataan Turussa ensi viikolla

0
Laitilalaislähtöinen Jasmin Kiiski odottaa kovasti ringeten MM-kotikisoja.

Laitilalaislähtöinen Jasmin Kiiski valittiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa naisten maajoukkueeseen.

– Olen ollut tosi odottavaisin ja innostunein mielin. Viime aikoina on tosin ollut aika paljon kiireitä, joten sitä ei ole ehtinyt jännittämään, Kiiski sanoo.

Kiisken mukaan naisten joukkueeseen pääseminen tuntuu vielä isommalta jutulta kuin nuorten maajoukkueessa edustaminen.

– Nyt siellä ei ole vain se tietty ikäluokka vaan kaikki, eli tietää päässeensä seuraavalle tasolle. Onhan tämä korkein taso, johon voi ringetessä päästä.

Kiiskellä ei ole mitään erityisiä henkilökohtaisia tavoitteita ensimmäisiin MM-kisoihin.

– Jos omalla tasolla pystyy suoriutumaan niin se on hyvä, ja tietysti meillä on joukkueena isommat tavoitteet ja sen eteen koittaa tehdä kaikkensa. Ehkä se on hyvä tavoite, että osaa enemmän nauttia kuin jännittää.

Syksyyn on mahtunut muutakin kuin MM-kisojen odottelua. Kiiski on aloittanut gradunsa ja lisäksi syksy on pitänyt sisällään ringeten SM-sarjan pelejä Raision Nuorisokiekon riveissä.

– Pelit ovat menneet tosi hyvin. Olemme pystyneet jo tässä vaiheessa kehittämään peliä. Ei se tietenkään valmista ole vielä, mutta kausi on lähtenyt kivasti liikkeelle.

Kiiski pelasi edelliskaudella SM-sarjaa Laitilan Jyskeessä. Hurjan sarjanousun tehnyt ringettejoukkue joutui kuitenkin luopumaan paikastaan, koska pelaajia ei saatu riittävästi.

– Olihan se harmi, ettei saatu. Vähän se on kuitenkin niin, ettei tällä seudulla saada pelaajia kahteen pääsarjatason joukkueeseen pelaajia. Viime kaudellakin huomasi, että oikeastaan molemmat joukkueet joutuivat pelaamaan välillä tosi pienillä kokoonpanoilla.

Ringeten maailmanmestaruuskisat pelataan tänä syksynä Espoossa. Nuorten MM-kisoissa edustanut Kiiski tunnistaa, mitä kotikenttäedulla tarkoitetaan. Kotikisoihin kavereilla ja perheenjäsenillä on helppo tulla katsomaan.

– Kiva päästä kotiyleisön eteen. Se, että siellä kannustetaan meitä eikä esimerkiksi kanadalaisia, on iso etu meille. Nuorten kisoissa olen ollut sekä Kanadassa että Suomessa. Kyllä se on erilaista, kun katsomosta tuleva kannustus on suunnattu itselle.

Yksi harjoituspeleistä pelataan Turussa 1. marraskuuta, ja Kiiski kannustaakin laitilalaisia tulemaan paikan päälle.

– Jos ei Espooseen asti pääse niin Turkuun on lyhyt matka. Jos haluaa nähdä maailmanparasta ringetteä niin kyllä sinne kannattaa tulla. Ei näitä mahdollisuuksia kauhean usein tule kohdalle.

Kiisken lisäksi ringeten MM-kisoissa Laitilaa edustavat myös maalivahti Maria Perkkola ja hyökkääjä Susanna Tapani .