Laitilan etu?

0

Mitä etua Laitilalle on kyläkoulujen valmistuskeittiöiden lopettamisesta? Se on kuntalaisten palvelujen heikentämistä, sillä ei ole erityisen suurta taloudellista merkitystä ja se antaa ulospäin huonoa kuvaa Laitilasta.

Kerroimme eräälle huolestuneelle kuntalaiselle, että keittiöpäätös saatetaan tehdä jopa pelkkänä viranhaltijapäätöksenä, kuulematta lainkaan kuntalaisia ja päätöksentekijöitä. Hän vastasi hyvin kuvaavasti, että ei Suomessa sentään tehtäisi niin. Näyttää siltä, että 2020-luvun Suomessa tehdään juuri niin.

Hallintojohtaja Heli Kiertokari-Laitisen mukaan (LS 7.10.2022) jakelukeittiöihin siirtyminen ei heikennä kyläkoulujen asemaa. Tosiasiassa jakelukeittiöihin siirtyminen on mitä suurinta koulujen aseman heikentämistä. Jakelukeittiö on ollut myös Kaariaisten, Salon, Koveron ja Leinmäen kouluissa. Mitä niille kuuluu nykyään?

Laitilan puolesta -valtuustoryhmä

Henri Aitakari

Juha Raittinen

Janne Kuusisto

Nina Arokoivu