Päivölä hyvinvointialueen kotoutumispalveluiden yhteistyöryhmään – Laitila aikoo palkata kotouttamiskoordinaattorin

0
Elinvoimapäällikkö Juha-Matti Päivölä edustaa kaupunkia hyvinvointialueen maahanmuuttajapalveluiden ja kotouttamisen yhteistyöryhmässä, kunnes Laitila saa palkattua kotouttamiskoordinaattorin.

Laitilan hallitus on nimennyt kaupungin elinvoimapäällikkö Juha-Matti Päivölän Laitilan edustajaksi hyvinvointialueelle perustettuun maahanmuuttajapalveluiden ja kotouttamisen yhteistyöryhmään. Ryhmän aloituskokous on marraskuussa.

Sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät 1.1.2023 alkaen kunnilta hyvinvointialueille. Kotoutumisen edistäminen edellyttää jatkossa tiivistä yhteistyötä kunnan eri toimialojen ja hyvinvointialueen kesken. Maahanmuuttajapalveluiden ja kotouttamisen yhteistyöryhmä on perustettu helpottamaan tämän yhteistyön suunnittelua ja organisointia.

Laitila on perustamassa erityistä maahanmuutto- ja kotouttamiskoordinaattorin vakanssia. Kun tehtävään saadaan palkattua työntekijä, hän korvaa Päivölän hyvinvointialueen maahanmuuttajapalveluiden ja kotouttamisen yhteistyöryhmässä.