Sähkönkulutuksen ohjaus tuo säästöjä ja tasaa sähkön kulutuspiikkejä – Sähköyhtiöt tarjoavat maksutonta palvelua sähkönkulutuksen ohjaukseen

0
Kulutuksenseurantapalvelusta voi katsoa onko kiinteistössä kuormanohjausta. Kuvassa näkyy selkeä piikki klo 22 alkavalla tunnilla, kun kuormanohjaus on toiminut.

Rauman Energia Sähköverkko Oy ja Vakka-Suomen Voima Oy tiedottavat tarjoavansa uuden, maksuttoman vaihtoehdon sähkönkulutuksen ohjaukseen. Tästä kuormanohjauspalvelusta on hyötyä etenkin sähkölämmitysasiakkaille, joilla on spot- eli pörssisähkösopimus.

– Tähän asti ohjaus on kytkeytynyt päälle kello 22 alkavan tunnin aikana, mutta jatkossa asiakkaan on mahdollisuus vaihtaa kytkeytyminen kello 01 alkavalle tunnille, sähköyhtiöt tiedottavat.

Ohjaukselle on ollut kysyntää, koska yleensä pörssisähkön tuntihinnat ovat edullisimmillaan yöllä kello 01 jälkeen.

– Näin ollen pörssisähköasiakas voi säästää sähkökuluissa, mikäli esimerkiksi lämminvesivaraaja on kytketty kuormanohjauspalveluun ja se kytkeytyy päälle aiempaa myöhemmin.

Kuormanohjauspalvelu auttaa hajauttamaan sähköverkon kulutuspiikkejä, mikä sähköyhtiöiden mukaan vähentää tehopulan riskiä sähköverkossa tulevana talvena.

Muutoksen voi tehdä sähköverkkoyhtiöiden nettisivuilla tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun. Muutos tulee voimaan muutaman päivän viiveellä.

– Muutoksella ei ole vaikutusta verkkopalvelumaksuun eli kausi- ja yöpäiväsiirron edullisempi hinta alkaa edelleen kello 22. Asiakkaan vastuulla on selvittää kuormanohjauspalvelun sopivuus omaan käyttöön.

Sähkön käyttöä voi seurata tunneittain

  • Fingridin Datahub-palvelusta eli osoitteesta oma.datahub.fi voi tarkistaa voimassa olevat sopimukset. Palvelussa näkyvistä asiakastiedoista vastaa sähkönmyyntiyhtiö ja sähkön käyttöpaikkatiedoista verkkoyhtiö.
  • Lisätietoa sähkön käytöstä löytyy verkkoyhtiöiden Oma raportti -palveluista, joissa kulutusta voi seurata jopa tunneittain.