Shell-kauppias vaihtui kesken työpäivän–Kalle Saarinen aloitti Laitilassa torstaina

0
Kalle Saarinen on ollut Laitilan Shellin asiakas, viime torstaista alkaen kauppias.

Viime torstai oli Shell Laitilan työntekijöille poikkeuksellinen päivä. Kun vielä aamulla huoltoasema oli Restel Liikenneasemat Oy:n hoidossa, iltapäivällä huoltoasema siirtyi Satakaari Oy:lle.

– Kauppiasvaihdoksilla ei ole vaikutuksia liikenneasemien henkilöstöön tai arkeen. Asemien operatiivinen toiminta jatkuu normaalisti, aluepäällikkö Piia Lindqvist Klusterikauppiaat St1 Oy:sta kertoo.

Kauppias Kalle Saarinen otti vetovastuun huoltoasemasta kesken työpäivän, tosin inventaarion jälkeen. Huoltoasema oli tästä syystä jonkin aikaa kiinni.

Uusi kauppias on alan konkari, sillä myös hänen vanhempansa ovat pyörittäneet huoltoasemia ja Saarinen aloitti työt huoltoasemalla jo 15-vuotiaana.

– Olin tankkaamassa veneitä Turun veneasemalla, hän kertoo. Sen jälkeen kaikki mahdolliset huoltoaseman työt ovat käyneet tutuiksi.

Nyt vetovastuu Satakaari Oy:sta ja huoltoasemista on Kalle Saarisella sekä hänen siskollaan Maija Saarisella , vanhemmat ovat jo siirtyneet eläkkeelle. Maija toimii yhtiön hr-johtajana.

Satakaari Oy on tähän syksyyn asti pyörittänyt seitsemää huoltoasemaa: Shellin kahta huoltoasemaa Loimaalla sekä huoltoasemia Raumalla, Raisiossa, Kaarinassa, Turussa ja Huittisissa. Paletti kasvaa vähitellen niin, että vuoden 2023 alusta yhtiöllä on hoidettavana kymmenen huoltoasemaa ja niiden kahvilat.

– Luovumme Rauman ja Huittisten huoltoasemista, mutta uusina meille tulevat tämä Shell Laitila, sitten parin viikon välein Aura, Oriketo, Lieto ja Naantali, Kalle Saarinen kertoo.

Kun yhtiössä on ollut 65 työntekijää, ensi vuoden alusta työntekijöitä on 150 ja toiminta-alueena Varsinais-Suomi.

Maskussa perheineen asuva Saarinen kertoo kiertävänsä liikepaikoilla mahdollisimman paljon.

Shell Laitilan yksikönpäällikkönä jatkaa laitilalaisille tuttu Kirsi Aittakari . Myös muun henkilöstön työsuhde säilyy ennallaan.

– Huoltoasema on hyvässä kunnossa, mitään suuria muutoksia ei tarvitse tehdä. Ravintolapuolen lounaslista ja a la cartekin pysyvät toistaiseksi ennallaan. Vähitellen teemme pieniä parannuksia, Saarinen sanoo.

Ensimmäinen parannus on tulossa jo lokakuun lopussa tankkauspuolelle. Kaikki mittarit vaihdetaan uusiin. Saarinen kertoo, että jatkossa joka mittarilla voi maksaa lähimaksuna, kortilla tai valita nappia painamalla maksun kassalle.

– Näin asiakkailla on valinnan mahdollisuus, miten haluavat maksaa. Tämä muutos tehdään asiakastarpeesta, sillä monet haluavat maksaa kortilla. Tämä on näkynyt niin, että ainoalle automaatille on ollut jonoa.

Shell-ketjun huoltoasemien kiinteistöt ovat ST1:n omistuksessa. Kauppiaat pyörittävät operatiivista toimintaa ja vastaavat henkilöstöstä.

– On puhuttu, että sähköautojen latauspisteitä tulisi ainakin pääväylien varrella sijaitseviin huoltoasemiin, eli siis myös tänne Laitilaan. Tarkkaa aikataulua en vielä tiedä, Saarinen kertoo.

Työpäivät ovat kiireisiä, mutta Kalle Saarinen vakuuttaa ehtivänsä viettää vapaa-aikaakin. Perheeseen kuuluu vaimon lisäksi kaksi lasta ja kotiin on pian tulossa koiranpentu.

– Meiltä kuoli koira muutama vuosi sitten. Vaimolla on niin kova koirakuume, että kai se koira on hankittava, mies naurahtaa.

Perhe harrastaa myös golfia ja mökkeilyä. Mökki sijaitsee Uudessakaupungissa makean veden altaalla. Niinpä Laitilan Shell on entuudestaan tuttu:

– Monta kertaa tässä on tullut tankattua ja kahvilassakin käytyä, hän toteaa.

– Pikkuhiljaa asema alkaa tulla työn kauttakin tutuksi.