Sopu sijaa antaa

0

Kolumnisti Marko Laihinen muistutti lehdessä nuorten äänen kuulemisesta, koska nuoret ovat tulevaisuuden toivo. Entä vanhukset, jotka ovat luoneet sen hyvinvoinnin, jonka varassa nuoret voivat saada kuntonsa ylläpitoa ja riemua vaikka skeittailemalla? Olisiko vanhempi väki suorastaan ansainnut jotain omalle iälleen sopivaa? Esimerkiksi vihannesten ja kukkien viljelyä korotetuissa kasvilaatikoissa keskellä kylää, mihin kerrostaloista jaksaa kävellä, kun mopoilukaan ei oikein onnistu.

Työikäisten harrastuksia on kaupungin taholta ehkä parhaiten huomioitu, mutta ainakin yksinäisten, perheiden ja vähävaraisten ääni voi edelleen kuulua huonosti.

Mikään taho ei kuitenkaan ole saari, yhdessä täällä eletään. Kokonaisuus voi parhaiten, kun toiminnot on sijoitettu mahdollisimman järkevästi. Eri pyrkimykset voidaan sijoittaa ympäristöönsä niin, etteivät ne aiheuta muiden kanssa ristiriitoja. Avain on oikea paikka kullekin toiminnolle.

Paikka kaikelle, kaikki paikoilleen!