Taajama päättyy -merkistä alkaa yleinen nopeusrajoitus

0
Laitilasta Euran suuntaan ajettaessa taajama päättyy -merkki on vastakkaisella puolella ajosuuntaan nähden.

Toimitukseen otti yhteyttä henkilö, jota harmittaa, että ihmiset eivät tunnu tietävän taajama-alueen jälkeen alkavan yleinen nopeusrajoitus 80 km/h. Laitilassa Matikan myllyn luona on Eurantien varressa taajama päättyy -merkki, mutta 80 km/h rajoitusmerkki tulee autoilijaa vastaan vasta myöhemmin. Toimitukseen yhteyttä ottaneen henkilön mukaan moni köröttelee Eurantiellä hiljaa turhan pitkään.

Liikennejärjestelmäasiantuntija Silja Reinikainen Ely-keskuksesta vahvistaa, että taajama päättyy -merkin jälkeen Laitilassa Eurantiellä saa ajaa 80 km/h -nopeutta.

– Monella tiellä ei taajama päättyy -merkin jälkeen ole numeerista merkkiä ollenkaan. Suomessa on maaseudulla paljon teitä, joissa ei ole yleisnopeusrajoitusmerkkejä ollenkaan.

Reinikaisen mukaan autoilijoiden hiljainen vauhti riippuu joko siitä, että he eivät ole huomanneet taajama päättyy -merkkiä tai eivät ymmärrä, mitä merkki tarkoittaa. Hänen mukaansa tieliikennelain yhdeksännessä pykälässä on selvät ohjeet: ” Taajaman ulkopuolella ajoneuvon ja raitiovaunun suurin sallittu nopeus on 80 kilometriä tunnissa, jos liikennemerkillä ei ole osoitettu noudatettavaksi muuta nopeusrajoitusta..”