Uuden pesäpallokentän rakennuslupaprosessi käynnistyi – Matikan alueen vieressä olevaa paikkaa puoltaa pururadalle suunniteltu huoltorakennus

0
Arkistokuva: Lennart Holmberg

Laitilan kaupungin uuden pesäpallokentän sijoituspaikaksi kaavaillaan Matikan aluetta. Tällä hetkellä pesäpalloa pelataan Keskusurheilukentän vieressä sekä Valkojärven kentällä. Valkojärven alue on kuitenkin kaavoitettu kerrostaloasumiseen. Viimeisimpänä siihen on suunniteltu vanhusten asumispalveluyksikköä, josta ei kuitenkaan ole vielä tehty rakentamispäätöstä.

Matikan alueen vieressä olevaa paikkaa puoltaa pururadan läheisyys, johon on investointisuunnitelmavuodelle 2024 esitetty rakennettavan huoltorakennus. Sama huoltorakennus palvelisi sekä pesäpallokentän että pururadan käyttäjiä.

Sivistysjohtaja Susanne Laaksosen mukaan sivistysvaliokunta hyväksyi uuden pesäpallokentän rakennuslupaprosessin käynnistämisen. Asia kirvoitti runsasta keskustelua, ja sivistysvaliokunta evästikin, että koska mahdollista uutta kenttää ei tultane saamaan ensi kaudeksi valmiiksi, on syytä kartoittaa sitä, olisiko kyläkoulun koulutalojen kenttiä mahdollista käyttää lasten ja nuorten väliaikaisina harrastuskenttinä.