Vaarallinen suojatie

0

Tämän kirjoituksen on pakko “herättää” Laitilan päättäjät ja kiinnittää autoilijoiden huomio.

6.10. keskiviikkona noin kello 09.25 suojatiellä entisen Hong Kongin ja Tokmannin välillä oli jälleen kerran läheltä piti -tilanne.

Olin koirien kanssa aamulenkillä ja kävelin Pilppulantien kävelytietä kohti Ukitietä. Meidän perässä tuli pieni ryhmä päiväkodin pikkulapsia ja kuulin kuinka lapset olivat innoissaan edellä kulkevista koirista, ja päiväkodin hoitaja kertoi, minkä rotuisia ko koirat ovat. Toinen koirista vilkuili taaksepäin useasti, toivoen rapsutuksia ja huomiota lapsilta. Aattelin että pysähdymme turvalliselle alueelle, elikkä entisen tavaratalo Hong Kongin paikotusalueelle, jossa päiväkodin pikkuiset voivat turvallisesti silittää Mopoa ja Bemua. Pojat olivat niin tyytyväisiä kun lapset silittivät heitä.

Silitysten ja muutamien kuvien jälkeen yhdessä jatkoimme matkaa parittain jonossa. Pojat ja minä edellä, päiväkodin lastenhoitaja perässäni ja pikkuset lapset lastenhoitajien kanssa. Lapsilla oli tietysti turvaliivit päällä.

Kerkesimme lastenhoitajan kanssa juttelemaan kuinka vaarallinen edessä tuleva suojatie on ja miksi sille ei tehdä mitään? Kerroin lapsille, että Mopo ja Bemu noudattavat liikennesääntöjä kun ylitetään suojatie:

Pysähdytään ja minä katson, saadaanko mennä suojatien yli. Odota ja yli on käskyt.

Kiitos henkilöautoilijalle, joka tuli liikennevaloista päin kohti Ukia ja antoi meille tietä ja turvaväli oli pitkä. Sama seuraavalla ylityksellä, odota ja yli .

Kun olin jo koirien kanssa astunut seuraavalle suojatielle ja olin sen puolessa välissä. Pienet lapset hoitajien kanssa tulivat perässä. Ukista päin tuleva henkilöauto ajoi todella lujaa kohti suojatietä. Silloin päiväkodin lastenhoitaja nanosekunnissa hyppäsi suojatien eteen lyöden kädet yhteen laajalla kaarella sivuilta eteen ja yhteen.

Pienet lapset ääneen ihmettelivät miksi heidän hoitaja teki noin? Toinen lastenhoitaja sanoi heille: Siksi kun auto ajoi ihan liian lujaa suojatien eteen.

Iso kiitos päiväkodin lastenhoitajalle, jolla oli superhanskat kädessä sekä suojelijanviitta harteilla.

Kyllä autoilijan olisi pitänyt nähdä koko parijonon jo kaukaa ja hiljentää vauhtia sekä pysähtyä kauemmas suojatieltä eikä vauhdilla suojatien eteen.

Kun yksi autoilija antaa kävelijän ylittää suojatietä niin toinen ei anna.

Tässä kyseisellä suojatiellä autoja liikkuu moneen suuntaan ja moni on kertonut näitä läheltä piti -tilanteita.

Varovaisuus terveisin

Mopo, Bemu & Memmu