Vanhat Talot avasivat jälleen ovensa – Poimimme talteen kivoja sisustusideoita

0
Kun kalusteet sointuvat toisiinsa sävymaailmaltaan ja tyyliltään, nousee näyttävä tapetti esiin, mutta samalla ikään kuin kesyyntyy.

Uudenkaupungin Vanhat Talot -tapahtuma järjestettiin syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna koronatauon jälkeen. Kaksipäiväinen tapahtuma houkutteli satoja kävijöitä läheltä ja kaukaa, kun kymmenet talot ja pihat avasivat porttinsa vieraille.

Ajan patinoimasta tarjottimesta ja palkintopokaalista voi tehdä vaikkapa jotakin näin kaunista!

Tapahtumassa on mahdollisuus kurkistaa tavallisten ihmisten koteihin, kohteena on pääosin Uudenkaupungin keskustassa sijaitsevia vanhoja puutaloja.

Laitilan Sanomat kävi tapahtumassa lauantaina 3.9. pomimassa kodeista ja pihoilta ideoita ja tunnelmakuvia.

Matto on haastava saada pysymään portaissa, mutta voihan ihanan ja oman kodin väreihin sopivan räsymaton myös maalata rappusiin!
Runsas köynnös toimii hyvin kauniina sivuverhona ikkunassa, jos tarvetta esimerkiksi näkösuojaan tai valon vähentämiseen ei ole.
Vanhoja saaveja, pärekoreja, sinkkisankoja ja erilaisia taikinatiinuja voi tuoda kotiin tai mökille kauniiksi käyttöesineiksi, kuten kukkaruukuiksi sekä puu- ja lehtikoreiksi.
Ei television tarvitse kököttää aina televisiotasolla, saman asian ajaa vaikkapa kaunis vanha penkki tai entisaikojen tarve-esine. Myös menneiden vuosikymmenten matkalaukuille voi antaa uuden elämän vaikkapa yöpöytänä tai lehtikorina.
Erilaiset viirinauhat eivät ole vain lastenkutsujen kaunistuksia, vaan niitä voi tehdä kotiin kankaista, kauniista paperista tai vaikka sanomalehdestä.
On tehosteseiniä ja tehosteseiniä. Jos kaipaa kunnon säväytystä, kannattaa valita astetta näyttävämpää tehostekuviota.
Aterimet sekä erilaiset kapustat ja kauhat voi asettaa esille näinkin kauniisti.