Vautsivauvojen oma juhlavastaanotto– Laitilan seurakunta ja Laitilan MLL kutsuivat perheet Vauvan päivänä Seurakuntakotiin

0
Vauvan päivän juhlavastaanotolle osallistui parisenkymmentä perhettä.

– Vau vau, vautsi-vauvaa juhlitaan me näin, laulu soi Laitilan seurakunnan Seurakuntakodilla, johon oli kokoontunut parisenkymmentä vauvaa vanhempineen.

Laitilan seurakunta ja Laitilan MLL yhdistivät voimansa ja järjestäneet laitilalaisille alle 1-vuotiaille ja heidän perheilleen oman juhlavastaanoton perjantaina Vauvan päivän kunniaksi. Musiikki- ja leikkituokion lisäksi juhlavieraat vanhempineen saivat tutustua vauvahierontaan, kantoliinoihin ja pääsivät nautiskelemaan juhlapöydän antimista.

Heidi Wahlbäck ja Teemu Junno tulivat juhlaan tytärtensä Fionan ja Linnean kanssa.

– Kiva, että järjestettiin tällainen, johon molemmat pienet pääsivät osallistumaan, Wahlbäck kertoi.

2-vuotias Fionakin viihtyi hienosti. Seurakuntakodilla riitti nähtävää ja tekemistä sekä ennen kaikkea seuraa. Nuori neiti ei tuntemattomiakaan vierastanut vaan kävi tekemässä rohkeasti tuttavuutta.

– Hän on aika toimelias täti, äiti kertoi ja kiirehti tytön perään kun tämä meni tutkimaan kerhohuonetta.

Lauluhetken jälkeen Doula- ja perhepalvelut Henton yrittäjä Susanne Jalonen opasti vanhempia vauvahieronnassa. Anniina Heinonen ja Vilho , Laura Aaltonen ja Hilla sekä Niina Elo ja Adalmiina jäivät opettelemaan hierontaa.

Heinonen saapui juhlaan Harjavallasta asti. Hän oli sopinut jo hyvissä ajoin vierailusta laitilalaisten ystäviensä luona ja kuuli heiltä tapahtumasta.

– Olemme tykänneet tosi paljon. Vilho on ollut ihan innoissaan, kun on nähnyt muita vauvoja, Heinonen kertoi.

Lapsille ja vanhemmille oli katettu monipuolinen brunssi, jonka kruunasi vauvojen päivän täytekakku. Helliä sylejä riitti vauvoille sillä aikaa, kun äidit ja isät nauttivat kahvista.

– Tämä on ollut tosi kiva yhteistyöprojekti. Oli iloinen yllätys, että väkeä tuli näin paljon.Hienoa, että näin monessa perheessä myös isän on ollut mahdollista osallistua, Laitilan MLL:n puheenjohtaja Heidi Söderman iloitsi.

MLL järjestää perjantaisin perhekahvilan ja tiistaiaamuisin vauvakahvilan. Myös seurakunnalla on perhekerhotoimintaa. Joskus seurakunta ja MLL ovat sopineet päivät siten, etteivät kerhot mene päällekkäin.

– Meidän kerhoissa syksy on käynnistynyt hienosti. Kahviloissa ja tapahtumissa on ollut mukavasti kävijöitä, Söderman sanoi.

Myös seurakunnan perhekerhoissa on ollut väkeä.

– Nyt on taas uusi sukupolvi löytänyt kerhoihin. Siellä on käynyt näitä uusia vauvaperheitä, Perkkola kertoi.

Perkkolakin on tyytyväinen kahden toimijan yhteisen juhlan järjestelyihin.

– Olen tällaista tapahtumaa miettinyt jo aikaisempina vuosina, ja koska teemme MLL:n kanssa yhteistyötä muutenkin niin ehdotimme tätä.

Tapahtuma päätettiin järjestää Seurakuntakodilla, koska tilat ovat suuremmat kuin Mukulavintissä.

– Meidän kannaltamme on ollut hienoa, kun uusia ihmisiä tutuistui toimintaamme, ja ehkä he tulevat kerhoihinkin, Perkkola sanoi.

Jos mitään voi päätellä niistä tyytyväisistä kiljahduksista ja hampaattomista hymyistä niin juhlavastaanoton kunniavieraatkin viihtyivät hienosti ja olivat tyytyväisiä järjestelyihin.

Jokainen vieras sai lähtiessään lahjapussukan, jossa oli herkkuja sekä perheen pienemmille että isommille jäsenille sekä tietoa vauvaperheille suunnatuista palveluista.

MUOKATTU 5.10. KELLO 12.36. LAITILAN MLL:N PERHEKERHON JA VAUVAKAHVILAN AJANKOHTAAN LIITTYVÄ VIRHE KORJATTU.