Venäjän alasajo ja sairas mies

0

Tekevät Venäjän ihmisistä kakkosluokan kansalaisia. Putinilla ei ole vaihtoehtoja. Narsisti on aina oikeassa.

Hän ei voi antaa periksi, koska hän tietää, että se romahduttaisi hänen (harha)maailmansa. Narsisti on se vaaleanpunainen hiiri suuren panssarin takana. Ketään ei saa päästää näkemään sinne.

Nyt kun sinne on kuitenkin kurkisteltu pitää löytää uutta piiloa. Kurjaa on se, että hinnalla ei koskaan ole väliä ja lasku lankeaa aina syyllisille, joka tarkoittaa toisia.

Kasvava toisen nitistäminen tuo tarvittavaa itsetuntoa. Pahin asia narsistille on joutua keskustelemaan oman itsen asioista. Terveen ajattelun järkevä neuvottelu ei tule koskaan onnistumaan, koska ajattelumalli ei ole samanlainen.

Totuutta ei voi mitenkään välttää yhteisen laskun kasvaessa niin suureksi, että tavallisen ihmisen järjellä sitä ei oikein voi hahmottaa. Länsimaissa totuttuun saavutettuun taloudelliseen hyvinvointiin on nyt koskettu.

Eduista luopuminen on aina vaikeaa, mutta väistämätöntä. Lainalla sen hoitaminen vain pahentaa huomista. Säästäminen kylläkin vie myös kohti parempia arvoja.

Venäjän kansa kärsii ja maa riutuu, mutta onko mitään vaihtoehtoja tässä? Mitään pakotteita ei tule poistaa, ennen kuin mieletön tappaminen ja tuhoaminen saadaan päätökseen ja tappajat on ajettu pois Ukrainan alueilta mahdollisimman pian.

Jatkuva mediasota on putinistien lempisotaa. Koskaan ei missään keskusteluissa tulisi käyttää sanoja “Venäjä valloitti” tai “Venäjä liitti”.

Oikeudeton miehittäjä kerjää vaikeuksia, ja niitä sen tulee saada kunnes viesti menee perille. En mitenkään puolusta Venäjän tapaa hyökätä jokaiseen naapurimaahansa, mutta Venäjän kutistuminen merkityksettömäksi muuttaa kyllä maailmanjärjestyksen sellaiseksi, että me emme tule tykkäämään siitäkään.

Velvollisuutemme on kiristää vyötä ja saattaa järjetön sota päätökseen pian. Kärsimystä siellä ei voi sanoin kuvata, mutta tämä on meidän kaikkien sota.

Hinta aina hirvittää, mutta se ei ole kallis verrattuna siihen, että mitenkään luovuttaisimme. Siihen meillä ei pidä olla varaa.

Veikko Harala