VG-62 tehokkaampi kärkikamppailussa – Jyskeen kiekkomiehet kohtaavat naantalaiset uudelleen jo lauantaina

0
Kakkosdivisioonaa pelaavat Jyskeen jääkiekkoiljat toivovat pääsevänsä taas pelaamaan. Arkistokuva: Solina Saarikoski

Juha Laine

Kakkosdivisioonan odotettu kärkikoitos meni naantalilaisjuhlaksi. Loppunumeroista voisi luulla, että VG-62 pääsi helpolla mutta näin ei todellakaan ollut. Jyske rakensi huomattavan määrän maalipaikkoja kahteen erään, mutta ruuti oli märkää. Kun tehokkuus uupui, viimeisessä erässä fiilis oli kadoksissa ja vierasvoitto oli tosiasia numeroin 1–5.

Jyskeen valmentaja Pasi Saarela oli tutun rauhallisen oloinen pelin jälkeen. Kolme sarjapistettä olisi kelvannut, mutta koutsi katsoi tuloksen taakse ja näki siellä paljon hyvää.

– Jos tämä on kärkijoukkue, ja me pystymme luomaan noin paljon maalipaikkoja niin kyllähän se lupaa hyvää. Ihan tyytyväinen olen jätkien suoritukseen, Saarela tiivisti.

Hetken mietittyään Saarela löysi muutaman seikan, jolla joukkueen maalimäärää olisi kenties kasvatettu.

– Kun oli kuitenkin kärkikamppailu kyseessä, niin hiukan lisää jämäkkyyttä olisin toivonut. Maalille pitäisi mennä päättäväisemmin. Sieltä se palkinto yleensä tulee, Saarela muistutti.

Alkuhetkien tapahtumien perusteella yksi maali koko pelissä oli iso yllätys. Jyske sai erinomaisen startin kotipeliin, kun Jyri Aulin siirsi isännät johtoon jo toisella minuutilla Ville Laurellin ja Kasper Grönvallin esityöstä. Johtoasemasta nauttiminen kesti vain 33 sekuntia. VG:n toinen maali, ja samalla myös voittomaali, syntyi avauserän lopulla ylivoimalla.

Toisen erän alussa tapahtuneen kolmannen maalin jälkeen nähtiin sellainen harvinaisuus, että Jyske vaihtoi maalivahtia ja heti perään sai pitkään pelata kahden miehen ylivoimalla. Tehot jäivät uupumaan ja vierasjoukkueen neljäs osuma erän lopussa vei parhaan terän Jyskeen pelaamisesta. Viimeisessä erässä ei todellisia paikkoja ollut ja VG-62 puudutti tyylikkäästi peliä.

Vaikkei sitä seuran edustajista kukaan maininnutkaan, niin yleisömäärä ihmetytti. Jyske pelaa kaiken aikaa hyvätasoista lätkää ja on kakkosdivarin parhaimmistoa. Siltikin paikan päällä kärkikoitosta todisti vain alle sata katsojaa. Joukkue ansaitsisi enemmän.

Sarjaohjelman erikoisuudet jatkuvat ja revanssin paikka tulee todella nopeasti. Jyske kohtaa kotikaukalossa VG-62:n uudelleen jo ensi lauantaina kello 14.45 alkaen.