Ajankohtaisesitelmä talvisodan alkamispäivänä – Venäjän ongelmat talvisodassa toistuvat myös Ukrainassa

0
Patria-killan Perinnetila sijaitsee Urheilutalon toisessa kerroksessa. Arkistokuva: Solina Saarikoski

Talvisodan alkamispäivänä 30. marraskuuta on mahdollisuus tulla kuuntelemaan esitelmää, joka on varsin ajankohtainen nykyisessä maailmantilanteessa. Esitelmässä pohditaan sitä, miten saman hyökkääjän ongelmat talvisodassa toistuvat nyt myös Ukrainassa.

Esitelmöitsijänä on sotahistorianharrastaja, kansantaloustieteen emeritusprofessori Paavo Okko. Tilaisuuden järjestävät Laitilan Patria-kilta ja Vakka-Suomen kansalaisopisto, joiden yhteistyö alkoi esitelmätilaisuuksien osalta viime vuonna.

Tilaisuudessa kuullaan myös Laitilan soittokunnan vaskikvintetin musiikkiesityksiä. Urheilutalon toisessa kerroksessa sijaitsevan Patria-killan Perinnetilan koon takia tilaisuuteen voidaan ottaa vain 50 osallistujaa. Kulku tilaan ei ole esteetön. Esitelmätilaisuus on maksuton ja se on avoin kaikille asiasta kiinnostuneille.