DNA laajensi 5G-verkkonsa Laitilaan

0
DNA: sivuilta dna.fi/5G löytyy kartta, jossa näkyy punaisella toimivat 5G-alueet.

DNA:n 5G-verkko tavoittaa laskennallisesti jo 77 prosenttia suomalaisista heidän asuinpaikkansa perusteella, mikä tarkoittaa noin 4,3 miljoonaa ihmistä 190 paikkakunnalla, DNA tiedottaa. Tuoreimmat 5G-paikkakunnat ovat Kivijärvi, Kuhmoinen, Laitila, Soini, Uurainen ja Ähtäri.

DNA kertoo Laitilassa 5G-verkon peittävän useiden neliökilometrien alueet kaupungin keskustaajamasta koilliseen. Kaupungin keskustaajamaan on tulossa marras–tammikuun aikana kattava 5G-peitto, kun alueelle avataan neljä uutta tukiasemaa.

– Kivijärvi, Kuhmoinen, Laitila, Soini, Uurainen ja Ähtäri kuuluvat kaikki 5G-verkkojensa osalta pääosin 700 megahertsin taajuusalueeseen. Näin olemme saavuttaneet kattavan sisäkuuluvuuden ja laajan peittoalueen, joka tulee myöhemmin vielä kasvamaan. Kun 5G-verkkoja rakennetaan, päivittyy samalla koko mobiiliverkko, sillä vanhat tukiasemat vaihdetaan kokonaan uusiin. Siksi myös 4G-nopeudet ja -käyttökokemus päivitettävillä alueilla paranevat, DNA:n radioverkkojohtaja Jarkko Laari kuvailee.

5G-verkon valmistuminen lisää osaltaan alueellista kilpailua ja parantaa suomalaisten valinnanvaraa nettiasioissa. 5G-palveluiden käyttö vaatii soveltuvan päätelaitteen ja liittymän.