Halloween-fiilistä Nuokkarin discossa

0
Maria Jaskarilla, Senni Mäntylällä, Vilhelmiina Eerolalla, Fanni Norrgårdilla, Vendla Toukoniityllä ja Maria Jalosella oli teemaan sopivat asut päällään.

Tinja Jalonen

Laitilan nuorisotoimi järjesti perjantaina halloween-discon kaikille 13–17-vuotiaille nuorille. Disco alkoi kello viisi ja jatkui iltayhdeksään saakka, tarjolla oli kaikenlaista hauskaa ohjelmaa.

Paikalla kävi noin 80 nuorta, joista osa viipyi vain hetken mutta suurin osa pysyi mukana koko discon ajan. Samanlaisia discoja on järjestetty jo useana vuotena, mutta korona toi niiden järjestämiseen pienen tauon. Nyt onneksi päästiin jälleen tuomaan piristystä syksyyn ja tekemistä Laitilan nuorille.

Illan aikana ohjelmassa oli asukilpailu, halloween-bingo, ällö-ämpäri, tietokilpailu sekä kasvomaalausta. Asukilpailuun sai asettua itse ehdolle, eikä kaikkien pukeutuneiden tarvinnut osallistua, jos ei halunnut.

Ällö-ämpärissä taas ideana oli onkia pieniä karkkipusseja ällötyksien seasta. Vaikka nuorisotoimen toiminta keskittyykin tällä hetkellä Kauppakadulle, niin disco järjestettiin paloaseman tiloissa.

Olihan kyseessä spesiaalimpi tapahtuma, johon odotettiin paljon väkeä ja tarvittiin isompi tila sekä mahdollisuus valmistaa tarjoiluja. Lisäksi useampi nuori uskalsi tulla paikalle halloween-asussa, kun ei tarvinnut mennä aivan ydinkeskustaan.

– Osallistujamäärä oli oikein hyvä ja lähes kolmasosalla on ollut halloween-teemainen asukin päällä, kertoo nuoriso-ohjaaja Vilhelmiina Eerola.

Turvallisen ja kaikille mukavan discon takaamiseksi paikalla oli mahdollisimman iso aikuisporukka. Lisäksi nuokkarille saapuvat nuoret puhallutettiin ovella illan edetessä. Nuoret viihtyivät discossa hyvin, ja halloween-discon järjestämistä olikin toivottu kovasti. Tunnelma paloasemalla oli oikein iloinen, halloween-koristelut, musiikki ja valot nostattivat fiilistä ja kaikkialla näkyi hymyileviä kasvoja.

Eerolan lisäksi aikuisina paikalla olivat myös Mika Siivola ja Maria Jaskari. Myös Siivolan mielestä ilta kului rattoisasti ja nuoret osasivat käyttäytyä fiksusti ja pitää hyvää fiilistä yllä.

– On ollut tosi hauskaa ja nuoria saatu hyvin liikenteeseen, kaikilla on vaikuttanut olevan oikein mukavaa, Jaskari lisää.

Paikalla olevilla nuorilla näytti olevan hyvä meininki. Paloaseman tilat täyttyivät puheensorinasta ja naurusta. Vendla Toukoniitty, Senni Mäntylä, Maria Jalonen, Fanni Norrgård ja Nea Kesälä olivat erittäin tyytyväisiä discoon.

Osa heistä oli kuullut tapahtumasta Nuokkarin Instagram-tilin kautta ja osa kavereiltaan. Kaikki heistä olivat viihtyneet discossa jo monta tuntia. Jalosell a oli ollut jo valmiina asu mielessä, mutta loput olivat viime tingassa ideoineet teemaan sopivat asut.

– Täällä pääsee eri tavalla viettämään aikaa kavereiden kanssa ja tämä yleinen fiilis täällä on ihan mahtava, kertovat Jalonen ja Norrgård.

Muokattu 7.11. kello 12.22: Korjattu nimi Neea oikeaan muotoon Nea.