Jääkiekko: Jyske palasi voittokantaan

0
Arkistokuva

Juha Laine

Kahden peräkkäisen VG-tappion jälkeen sarjapisteet maistuivat normaalia paremmalta. Ihan puistokävelyn tasoinen ponnistelu ei Paimiossa riittänyt, vaan tehottomuus pakotti laitilaiset ahkeroimaan täydet 60 minuuttia. Alivoimapeli toimi viimeisillä minuuteilla ja Jyske nappasi täyden pistepotin maalein 3–4.

Paimiosta on kaksi joukkuetta samassa lohkossa, ja toistaiseksi tällä kaudella paremmin menestynyt PKS sinnitteli hyvin Jyskeen mukana. Jyskeen omassa palaverissa syy tähän otettiin omaan piikkiin.

– Kysyin toisella erätauolla jätkiltä, että miten heidän mielestä peli sujuu. He olivat sitä mieltä, että peli on tasainen oman tehottomuuden takia. Olin samaa mieltä. Vastustajalla oli noin kolme hyvää maalipaikkaa kahteen erään ja meillä oli varmaan kymmenkertainen määrä, Jyskeen pääkoutsi Pasi Saarela laskeskeli.

Jani Kiiski aloitti maalinteon Crister Isolaurin syötöstä, kun seitsemän minuuttia oli pelattu. Sitten testattiin ylivoiman toimivuutta useamman minuutin verran, mutta ruuti oli likomärkää. Kolmen ylivoiman aikana ainoa tilastotapahtuma oli kotijoukkueen tasoitus alivoimalla.

Kamppailun tehomies Konsta Salin (Kasper Grönvall, Konsta Kerttula) täräytti Jyskeen uudelleen johtoon toisen erän ensimmäisellä minuutilla. Sitten hiukan rähistiinkin ja taas ylivoima tuotti vesiperän.

Erän lopulla PKS nousi 2–2 tasalukemiin. Hyvin toisensa viime peleissä löytänyt kolmikko otti joukkueen reppuselkään viimeisessä erässä. Salin viimeisteli johtomaalin puolustaja Patrik Sarinin sekä ketjukaveri Grönvallin esityöstä. Viisi minuuttia myöhemmin Salin sai virtuaalisen knallin päähänsä. Kolmas henkilökohtainen maali eli kypärätemppu syntyi Kerttulan syötellessä. PKS kavensi vain 12 sekuntia myöhemmin, mutta sen jälkeen ei maaleja enää tehty. Isännät saivat viimeisillä minuuteilla vielä ylivoiman, mutta tämän Jyske hoiteli hienosti.

Koutsi Saarela kiitteli kärkipelaajien ratkaisukykyä ja päivitteli joidenkin pelaajien valtavia peliminuutteja. Mailahäirinnän määrä on monessa pelissä ollut esillä, ja tässäkin matsissa asia ihmetytti pääluotsia.

VG-62 menee omia menojaan kärkipaikalla. Jyske pitää edelleen toista sijaa hallussaan kolmen pisteen etumatkan turvin KuKiin. Ensi lauantaina ollaan jälleen kotikentällä. Kello 17 alkavaan peliin Jyske lähtee ennakkosuosikkina, kun kymmenen sarjapistettä vähemmän omaava Chiefs Turusta on vastassa.