Jääkiekko: Jyske sisuuntui kotitappiosta

0
Arkistokuva

Juha Laine

Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan Jyskeen kiekkomiehistön huumori on ollut koetuksella. Joukkue on erittäin hyvällä prosentilla kellistänyt sarjataulukossa alempana olevia joukkueita tällä kaudella ja myös viime sesonkina.

Nyt on luotettavuus tutissut ja pisteitä laitilalaisten näpeistä karannut. Yksi ikävimmistä tappioista tuli lauantaina, kun sarjan heikoimpiin ryhmiin kuuluva Luvian Kiekko ryöväsi pinnat maalein 5–6.

– Mä en lähde huutamalla vaatimaan jätkiltä parempia suorituksia. Sanoin kuitenkin, että jos pistätte pelipaidan päälle ja teette kaikkenne, niin sitä on syytä vaatia samaa myös vieruskaverilta, Jyskeen päävalmentaja Pasi Saarela linjasi.

Kasper Grönvall vei Jyskeen johtoon kahdeksan minuutin jälkeen. Yli 40 minuuttia mentiin säännöllisellä rytmillä, jossa Jyske johti niukasti tai oltiin tasatilanteessa. Iiro Törhösen, Toni Riekon ja Teemu Nurmen osumilla Jyske piti hallinnan itsellään, ja Grönvall iski vielä toistamiseen. Luvia tarjoili shokkihoitoa viimeisen erän puolessa välissä nousten ensin tasatilanteeseen 5–5 ja pari minuuttia myöhemmin vielä ohi.

– Lopussa oli vielä monta paikkaa, mutta ne pitää vain päättäväisesti laittaa verkkoon, Saarela opasti.

Sunnuntaina oli vuorossa rästiottelu, joka jäi alkusyksystä kesken jään rikkouduttua Paimiossa. Koitos aloitettiin alusta, ja erikoisuutena Jääkiekkoliitto vaati saman kokoonpanon pitämistä. Kun edelliseen matsiin verrattuna kuusi joutui olemaan poissa tästä pelistä, niin Jyske joutui askiin kahdella kentällisellä. Mutta niin joutui kotijoukkue Hakakin.

Viime viikkojen vaihtelevat edesottamukset ilmeisesti sisuunnuttivat Jyskeen. Kaksi erää mentiin täysin vieraskomennossa. Patrik Sarin, Toni Riekko, Ville Laurell ja Tommi Mieskoski johdattivat Jyskeen turvallisen tuntuiseen 0–4 johtoon, kun asteltiin toiselle erätauolle.

– Sanoin kopissa, että he tulevat aina erän alut kovaa. Jos kestetään viisi minuuttia, niin sitten helpottuu, Saarela kertoi.

No ei kestetty. Kolme maalia juuri siihen viiteen minuuttiin ja sitten oltiinkin tilanteessa 3–4. Riekon toinen osuma kahdeksan minuuttia ennen loppua oli erittäin tärkeä ja toi vieraille luottoa omaan tekemiseen. Enempää maaleja ei nähty. Jyske vei täyden potin Paimiosta maalein 3–5.

Jyske jatkaa sarjan kolmantena pari pistettä KuKin takana. Ensi viikonloppuna Jyske köröttelee kasitietä pitkin etelään ja Raision RNK Hocin vieraaksi.