Jääkiekko: Jyske taipui toistamiseen sarjakärjelle

0
Arkistokuva

Juha Laine

– Ei oltu tarpeeksi kypsiä ottamaan voittoa.

Päävalmentaja Pasi Saarelan kommentti tuli kuin sieltä tutuksi tulleelta apteekin hyllyltä. Vastaus oli valmiiksi mietittynä, vaikka ottelun päättymisestä oli vain muutama minuutti. Entisen ammattiurheilijan taidolla Saarela osasi kätkeä tunteensa suurimmaksi osaksi, mutta kaikkea harmitusta ei peittoon saatu. Koutsi tiesi, että kolme pistettä oli tarjolla mutta siihen ei oltu täysin valmiita.

Peräkkäisinä viikonloppuina kohdanneet Jyske ja VG-62 tarjosivat toisella koitoksessa tasaväkisemmän näytöksen. Peli ratkesi vasta aivan lopussa. Naantalilaisten voittolukemat olivat 4–6.

Jyske tuli erittäin valmiina peliin ja taululla oli nopeaan tahtiin numerot 2–0. Iiro Törhönen pisti ensin verkot tötterölle Tommi Mieskosken ja Artturi Tuuren esityöstä, ja pari minuuttia myöhemmin junnuosastolta Joonas Vainio teki ensimmäisen maalinsa kakkosdivisioonassa. Syöttöpinnan Vainion osumaan saivat Mieskoski ja Crister Isolauri. VG-62 kavensi melko pian ja loppuerä jäähyiltiin puolin ja toisin.

Toisen erän alussa vieraat tasoittivat ylivoimalla. Jyske kuittasi samalla tavalla, kun Törhönen (Konsta Salin, Kasper Grönvall) laukoi ylivoimalla isännät vielä kerran johtoasemaan. Kaikki matsit toistaiseksi sarjassa voittanut VG teki kaksi maalia erän lopulla ja pääsi toiselle erätauolle johtoasemassa 3–4.

Edellisestä pelistä poiketen nyt Jyske pystyi viimeisellä periodilla luomaan maalipaikkoja. Pitkä pyöritys tuotti tuloksen, ja Salin veivasi ylänurkkaan tasoituksen maalin edestä. Syöttöpisteen saivat ketjukaverit Konsta Kerttula sekä Grönvall.

Voittomaali tuli harmittavalla tavalla kahdeksan minuuttia ennen loppua. VG:tä vastaan merkkausvirheet kostautuvat paljon useammin muihin verrattuna. Puolustukseen palattiin aavistuksen väärin sijoittuneina ja näin vastustaja rokotti tästä.

– Meidän pitäisi enemmän katsella ympärille, eikä vain tuijottaa kiekollista pelaajaa, Saarela opasti.

VG-62 ei ole turhaan ykkösenä, sillä pelinopeudessa ja taidossa joukkue on todella kova tähän sarjaan. Tässä pelissä myös yksi ikävä piirre nosti päätään. Mailahäirintä oli jatkuvaa ja sitä tehtiin joka kerta, kun jäätiin tilanteessa jälkeen. Hieman tiukemmalla linjalla Jyske olisi saanut pelata enemmän ylivoimaa.

– En tykkää yhtään tuosta heidän mailalla hakkaamisesta, Saarela kommentoi.

Kahdesta tappiosta huolimatta Jyske jatkaa vielä sarjakakkosena. Ensi viikonloppuna jatkuu matkapelit, kun kolmoseksi noussut PKS Paimiosta ottaa Jyskeen vieraaksi.